hun-HU

Minden Coface közlemény

2020. 07. 09.
Coface publikációk

United States: Two-speed business bankruptcies

The COVID-19 pandemic has hit the United States (U.S.) very hard, inflicting a heavy human and economic toll.

Tovább Olvas
2019. 11. 26.
Coface publikációk

2019 survey on company payments in Germany: turn of the tide

85% of companies report payment delays in 2019. This is an increase from 2017 by 7 percentage points.

Tovább Olvas
2019. 11. 05.
Coface publikációk

Coface introduces CRAFT, a new forecasting tool to estimate growth in the Eurozone

Recession or slight decline, CRAFT provides the keys to the slowdown in the major economies of the Eurozone.
Since the beginning of 2019, there have been increasing signs of a slowdown in global growth. While all economists agree on this downward trend, after reaching the peak of the cycle in 2017, the question mark now lies in the extent of this slowdown, particularly in the Eurozone. While some people mention a recession in 2020, most economists predict "only" a slight slowdown.
To have more clarity, it is therefore important to have reliable and innovative forecasting tools to take advantage of existing indicators. This is why Coface has decided to develop its own forecasting tool: CRAFT (Coface Research Activity Forecasting Tool).

Tovább Olvas
2018. 09. 28.
Coface publikációk

Közép- és Kelet-Európa fizetésképtelensége: a jó idők véget érnek

A kedvező gazdasági környezet nem volt elegendő a vállalati fizetésképtelenségek csökkentéséhez Közép- és Kelet-Európában (CEE). Miközben az átlagos GDP-növekedés 4,5% -ra, azaz a kilenc év legmagasabb szintjére gyorsult, a fizetésképtelenségek 6,4% -kal nőttek.

Tovább Olvas
2018. 03. 25.
Coface publikációk

Country Risk Handbook

Egy hitelbiztosító, jelen esetben a Coface hozzáadott értéke abból fakad, hogy proaktív módon részletes kockázati elemzéseket nyújt ügyfeleinek, lehetővé téve számukra a megfelelő döntések meghozatalát a megfelelő időben, és megakadályozza a hitelkockázatokat. Elemzései magukban foglalják a 160 országra vonatkozó országértékeléseket, az üzleti klíma-felméréseket és az ágazati kockázatok értékelését 13 ágazatban világszerte. A rendszeres gazdasági kiadványok kiegészítik a coface által kidolgozott értékeléseket.

Tovább Olvas
2017. 09. 28.
Coface publikációk

Felminősítették Magyarországot!

Felminősítette Magyarországot a Coface / Jobb minősítést kapott Magyarország

Jobb osztályzatot kapott Magyarország: a Coface hitelbiztosító A3 kategóriába sorolta át az eddig A4-es minősítéssel rendelkező magyar gazdaságot. A felminősítést a Coface szakértői többek között a gazdasági növekedéssel, a makro és mikro folyamatok, valamint az üzleti környezet javulásával magyarázták. A hitelbiztosító szerint a tavalyi 2 százalék után az idén 3,6, jövőre pedig 3,4 százalékkal növekedhet a magyar gazdaság.

Tovább Olvas
2016. 05. 26.
Coface publikációk

2015 Activity report

Whatever their size, nationality or sector, we inform our customers about current market issues to assist them in controlling their financial risks.

Tovább Olvas
2014. 11. 16.
Coface publikációk

Nagyító alatt a dohánypiac: hogyan fizetnek a szektorban?

A dohányértékesítési rendszer átalakítása számottevő változást eredményezett a piacon, többek között csökkent a forgalom, de egyéb tényezők is hatással voltak az érintettek teljesítményére. Mindazonáltal a dohányipari szereplőknél az átlagnál alacsonyabb, 250-300 ezer forintot tesz ki a behajtási ügyek átlagértéke. Jellemzően a tartozások 20 százaléka marad rendezetlenül, ezek pedig szinte kivétel nélkül hitelbiztosítás nélküli esetek – derül ki a Coface friss elemzéséből, amely szerint napi szinten érdemes kezelni a kintlévőségeket, és tartozás esetén gyorsan, következetesen kell eljárnia a beszállítónak. Így az ügyek rendezése 1 hónapra csökkenthető a szokásos 2 hónapról.

Tovább Olvas
2014. 10. 28.
Coface publikációk

Oroszország kettős arca

Bár a szakciókkal sújtott orosz gazdaságnak vannak kedvező mutatói, például az államadósság vagy az energiahordozókból származó bevételek, ugyanakkor a kockázatok is jelentősek. A három évvel ezelőtt még 4 százalék feletti bővülést elérő orosz gazdaság az idén jó, ha stagnálni tud, és jövőre is csak 1 százalékos plusz várható – derül ki a Coface hitelbiztosító friss elemzéséből, amely szerint Oroszországnak rosszabb a minősítése, mint a vele egy táborba sorolt - nagy feltörekvő gazdaságokkal rendelkező - BRIC-csoport tagjainak.

Tovább Olvas
2014. 10. 27.
Coface publikációk

A kockázatkezelés létkérdés

Számos történet bizonyítja, hogy még a széles körben ismert, jelentős méretű nemzetközi vállalatok partnerei, beszállítói sem érezhetik biztonságban magukat. A FAGOR csődeljárása is kiválóan illusztrálja, hogy miért kell minden esetben megfelelő körültekintéssel kezelni a kintlévőségeket.

Tovább Olvas
2013. 07. 11.
Coface publikációk

2012 Activity report

Jean-Marc Pillu, CEO of Coface:
"In 2012, we combined further profitability and growth, while continuing to assist our customers".

Tovább Olvas
2012. 04. 15.
Coface publikációk

2011 Activity report

Jean-Marc Pillu, CEO of Coface: «In 2011, we achieved our goal of refocusing our operations on credit insurance».

Tovább Olvas
Tetejére