CEE Top 500

Hírek és Publikációk

Hírek

Coface előrejelzés: a központi bankok lépései ellenére lassul a világgazdaság

2019. 10. 22.

A nyár folyamán újabb területeket elérő politikai bizonytalanság hatással volt a vállalatok üzleti kedvére és úgy tűnik, hogy 2020 gazdasági visszaesést hoz.

Tovább olvas

Kilátások az agrár- és élelmiszeripari szektorban: a világgazdaságot a protekcionizmus keltette feszültség határozza meg.

2019. 10. 20.

A jelenlegi – főleg az Egyesült Államok és Kína közötti – gazdasági feszültség középpontjában a világ agrár- és élelmiszeripara áll, amely továbbgyűrűző problémákkal küzd. Ezt mutatja a kulcsfontosságú agrár- és élelmiszeripari árucikkek – mint például a szójabab – csökkenő ára is. A Coface részletes elemzést készített a szektor várható jövőjéről.

Tovább olvas

“Made in Russia” stratégia: a gazdasági diverzifikáció korlátozott eszköze

2019. 10. 17.

A szénhidrogének árának ingadozására és a nyugati országok gazdasági szankcióira válaszul, Oroszország kidolgozta a hazai termékeket előnyben részesítő stratégiát – de az eredmények meglehetősen vegyesek.

Tovább olvas

Hollandia: Mi a holland gazdaság titka?

2019. 10. 15.

Egyre erősebb protekcionizmus Kínában és az Egyesült Államokban, Brexit, zsugorodó világgazdaság…Az egyre borúsabb kilátások ellenére a holland gazdaság kilátásai meglepően fényesek.

Tovább olvas

Fizetésképtelenség Kelet-Közép-Európában: kedvező kép a kihívásokkal teli világgazdasági helyzet ellenére

2019. 10. 10.

Bár a régió GDP-bővülése uniós szinten kiemelkedő, a növekedés üteme lassulhat a következő időszakban - derül ki a Coface hitelbiztosító elemzéséből, amely szerint a közép- és kelet-európai térségben – ezen belül Magyarországon – tavaly a vállalatok körében csökkent a fizetésképtelenség aránya. Ugyanakkor a romló globális és európai gazdasági környezet kedvezőtlen hatással lehet a fizetésképtelenségi mutatókra is.

Tovább olvas
Minden hír