hun-HU

Hírek és Publikációk

Hírek

GCC: a kedvezőtlen pénzügyi feltételek alternatív finanszírozási megoldások felé terelik a vállalkozásokat

2019. 08. 11.

Az Öböl Menti Arab Államok Együttműködési Tanácsa (GCC) tagállamainak javuló gazdasági teljesítménye ellenére a pénzügyi és gazdasági lehetőségek továbbra is kedvezőtlenebbek a 2015-öt megelőző időszakhoz képest. A külső finanszírozáshoz való hozzáférés jelenti a legnagyobb kihívást, különösen a kis- és középvállalkozások (KKV) számára. A kihelyezett hitelek aránya javuló tendenciát mutat a magasabb olajárnak köszönhetően, de továbbra is a történelmi átlag alatt marad.

Tovább olvas

Felmérés az ázsiai vállalatok fizetőképességéről 2019-ben: romló fizetési hajlandóság a kereskedelmi háború árnyékában

2019. 08. 04.

A Coface kilenc gazdaság (Ausztrália, Kína, India, Japán, Malajzia, Szingapúr, Thaiföld és Tajvan) több mint 3000 gazdasági társaságát vonta be 2019-es felmérésébe az ázsiai vállalatok fizetőképességéről. A megkérdezett cégek 63%-a tapasztalt fizetési késedelmet 2018-ban. Az átlagos fizetési késedelem 88 napra nőtt 2018-ban, az egy évvel korábbi 84-ről. A fizetési késedelem Kínában, Malajziában és Szingapúrban volt a legnagyobb, iparági felosztás szerint pedig az energetikai, építőipari és az információtechnológiai szektorokban.

Tovább olvas

Coface delivers record first semester in riskier economy

2019. 07. 30.

Net income up 25% at €78.5m, RoATE at 9.6% and Partial Internal Model submitted

Tovább olvas

A kereskedelmi feszültségek visszatérnek a világgazdaság színterére – ország- és szektorkockázati tanulmány

2019. 07. 07.

2019 első felében gyengülést figyelhettünk meg a világkereskedelemben, melynek összértéke előrejelzésünk szerint éves szinten 0,7%-kal fog csökkenni, az év második felében várható visszafogott javulás ellenére is.

Tovább olvas

Vállalati fizetésképtelenség Franciaországban: hullámvölgybe kerültek a mikrovállalkozások

2019. 05. 28.

2019 első hónapjaiban a vállalati fizetésképtelenség aránya 0,8%-kal nőtt Franciaországban. A szám különösen januárban és februárban volt magas, főleg a sárgamellényesek megmozdulásainak köszönhetően. Március és április hónapban viszont már mérséklődött a fizetésképtelenségek számának növekedése. Ezzel együtt a Coface előrejelzése szerint a vállalati csődeljárások száma 1,7%-kal fog nőni 2019 folyamán, a gazdaság stabil növekedése ellenére is.

Tovább olvas
Minden hír
  • Hungarian