Top500

Rendezvények

2016. 06. 06.

III. Coface Országkockázati Konferencia

CRC-2016

CRC-2016

 

2016. június 8-i III. Országkockázati konferenciánk nagy sikerrel zárult, ezúton is köszönjük minden kedves vendégünknek a részvételt!
A rendezvény keretében került sor a Coface Kiválósági Tanúsítvány átadására is. Ezúton is szeretnénk még egyszer szívből gratulálni díjazottainknak!

 

Röviden a tanúsítványról:

A „Kiváló Nagyvállalat” tanúsítvány a vállalkozás teljesítményére vonatkozó elismerés, amelyet a Coface Magyarország neves hitelbiztosító bocsát ki Magyarország legsikeresebb közép- és nagyvállalkozásai részére.

A tanúsítvány alapja a Coface Magyarország által elkészített jelentés a vállalkozás hitelállományáról, kockázati besorolásáról és a napi monitoring.

A tanúsítvány elhelyezése és használata lehetővé teszi a potenciális és a meglévő partnerek számára, hogy a valós és a virtuális világban egyaránt megkülönböztessék a sikeres és a kevésbé sikeres vállalkozásokat.

 

Az ügyfelek, illetve partnerek által élvezett előnyök:

  • Alacsonyabb üzleti kockázat
  • Nagyobb bizalom
  • Könnyebb, gyorsabb és kevesebb kockázattal járó üzleti döntéshozatal

 

A tanúsítvány tulajdonosa által élvezett előnyök:

  • Jól látható hitelminősítés: a tanúsítványt nyomtatott és elektronikus formában is elkészítjük az arra jogosult cégek számára, illetve elektronikus formában az a e-mail aláírásba illeszthető formátumban is tudjuk biztosítani.
  • Nagyobb hitelesség az ügyfelek és az üzleti partnerek körében

A Kiváló Nagyvállalat tanúsítvány kibocsátására akkor kerülhet sor, ha és amikor a vállalkozás megfelel az előírt feltételeknek. Az első követelmény az évi legalább 2 milliárd forintos éves árbevétel, továbbá az, hogy a vállalkozás megfeleljen a Coface hitelbiztosító saját tíz osztályból álló kockázati és hitelminősítési besorolási rendszerének legjobb 4 osztályába. A hitelminősítési pontszám a társaság üzleti pénzügyi elemzésén alapul, amely figyelembe veszi a fizetési fegyelem értékelését és a jövőbeni üzleti kockázatot a következő 12 hónapos időszakra vonatkozóan, a fizetésképtelenség valószínűségének becslése alapján. A tanúsítvány – a pénzügyi adatok Coface által végzett folyamatos monitorozásának eredménye  függvényében – 1 évig érvényes. Ha a vállalkozás hitelminősítése 7 pont alá esik, a tanúsítványt visszavonják. A folyamatos megfigyelés biztosítja a hitelképességet a hazai és a külföldi üzleti környezetben egyaránt.

 

A konferencián a díjat átadtuk az alábbi cégek részére:

77 Elektronika Kft.

DUNAPACK Papír és Csomagolóanyag Zrt.

Egis Pharmaceuticals Zrt.

Győri Szeszgyár és Finomító Zrt.

RICOH HUNGARY OFFICE SYSTEMS Zrt.

Rondo Hullámkartongyártó Kft.

STI Petőfi Nyomda Kft.

V-Bor Kft.

VITAFORT Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt.

Zip Technologies Kft.

Tetejére
  • Hungarian