Coface SA: Az AM Best stabil kilátással megerősítette a Coface fő leányvállalatainak A (kiváló) besorolását

Az AM Best hitelminősítő 2023. május 19-én megerősítette a Compagnie française d'assurance pour le commerce extérieur (la Compagnie), a Coface North America Insurance Company (CNAIC) és a Coface Re A (Excellent) Biztosító Pénzügyi Erősség - IFS besorolását. Ezen besorolások kilátása továbbra is "stabil".

Rendkívül erős mérleg

 

Sajtóközleményében az AM Best kiemeli, hogy ez a minősítés "a Coface csoport mérlegerősségét tükrözi, amelyet az AM Best nagyon erősnek minősít, valamint a megfelelő működési teljesítményt, a kedvező üzleti profilt és a megfelelő vállalati kockázatkezelést".

Ezt az erősséget a Best's Capital Adequacy Ratio (BCAR) pontszáma alapján mért legerősebb szintű konszolidált kockázattal korrigált kapitalizáció támasztja alá.

 

Vezető a hitelbiztosításban

Az AM Best úgy véli továbbá, hogy "a Csoport várható teljesítménye a bizonytalan globális működési környezet miatt volatilitásnak lehet kitéve. A Csoport azonban képes arra, hogy szükség esetén azonnal kockázatcsökkentő intézkedéseket hozzon a nem teljesítő üzletágakkal kapcsolatban".

Végül a hitelminősítő ügynökség közleményében kiemeli, hogy ez a minősítés tükrözi a Coface "vezető pozícióját a globális hitelbiztosítási piacon, amelyet magas belépési korlátok jellemeznek".