Hitelbiztosítás: megóvjuk vállalkozása bevételeit

Kerülje el a vevői tartozások kockázatát kereskedelmi hitelbiztosítással

Hitelbiztosítási megoldásainkaz Ön üzleti igényei szerint alakítva

Mérettől és piactól függetlenül minden belföldön működő vagy exportáló vállalatnak meg kell védenie kereskedelmi ügyleteit a tartozások kockázatától. Tudjon meg többet rugalmas, az Ön egyedi igényeihez igazított szállítói hitelbiztosítási megoldásainkról.

Kisvállalkozásoknak

Védje meg kisvállalkozását a kifizetetlen számláktól egy könnyen átlátható, átalánydíjas biztosítással

Mi az a hitelbiztosítás?

1 / 2

A hitelbiztosítás lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy Magyarországon belül, valamint nemzetközi szinten is magabiztosan adjanak halasztott fizetési lehetőséget ügyfeleiknek.

A kereskedelmi hitelbiztosítás megvédi pénzforgalmát a késedelmes fizetéssel vagy - a legrosszabb esetben - a vevők fizetésképtelenségével szemben.

A Coface átvállalja a hitelkockázatot, és kártérítést fizet, amennyiben Önt veszteség éri. Számos opció áll rendelkezésre, így Ön a fedezetet az egyedi kockázatokhoz (például politikai vagy gyártási kockázatok, vitatott követelések, stb.) igazíthatja.
 

Mi az a hitelbiztosítás?

2/2

Figyelemmel kísérjük ügyfelei pénzügyi stabilitását, és segítünk Önnek helyes üzleti döntéseket hozni. Kereskedelmi hitelbiztosításunk fedezete miatt könnyebben juthat finanszírozáshoz is.

Röviden összefoglalva, ha biztosítást köt a Magyarországon belüli és/vagy exportra történő értékesítésére, megvédi pénzforgalmát és megőrzi profitját. Emellett optimalizálja követelései behajtását és biztosítja cége növekedését.

Hogyan működik a hitelbiztosítás?

1 / 2

1. Együttműködésünk alatt folyamatosan tájékoztatjuk Önt. 

Állandó jelleggel elemezzük ügyfelei környezetét (ország, ágazat), valamint pénzügyi adataikat (mérleg és más pénzügyi mutatók), hogy a fizetőképes cégek felé irányíthassuk Önt, és kizárhassuk a nem megbízható vevőket.

Ezáltal csökkentheti a fizetési késedelmeket, és cége könnyedén megtalálhatja a megfelelő üzleti partnereket.

Hogyan működik a hitelbiztosítás?

2/2

2. Átvállaljuk a követelések behajtásának feladatait.

Szakértőink Magyarországon és külföldön egyaránt lebonyolítják a kifizetetlen vevői számlák behajtását, így közvetlen kapcsolata üzleti partnereivel sértetlen marad.

3. Megvédjük vállalata likviditását

A Coface kártérítést biztosít a fedezetbe vett követeléseire, függetlenül attól, hogy a behajtási folyamat hogyan alakul.

Miért érdemes hitelbiztosítást kötnie?

A kereskedelmi hitelbiztosítás 4 alapvető szolgáltatást nyújt, melyekkel elkerülheti a vevői nemfizetés kockázatát:

 • Biztosítja pénzforgalmát

  4-ből 1 vállalat azért megy tönkre, mert ügyfelei nem fizetnek. Kintlévőségei biztosítása által megvédi likviditását, és gond nélkül növelheti forgalmát. A szállítói hitelbiztosítás (vagy más néven kintlévőség-biztosítás) az egyetlen eszköz, amely megvédi a gazdaságot a csődhullámok és a velük járó munkahely-megszűnések ellen.

 • Támogatja vállalata növekedését

  A kereskedelmi hitelbiztosítás segít Önnek felmérni a kockázatokat, és azonosítani azokat a megbízható ügyfeleket és partnereket, akikkel hosszú távon együttműködhet.

 • Optimalizálja a kintlévőségek kezelését

  A kereskedelmi hitelbiztosítás hatékony eszköz a vevői kintlévőségek kezeléséhez: azonosíthatja a megbízható ügyfeleket, és reális hitelkereteket állapíthat meg. Emellett azáltal, hogy a vevőköveteléseit egy elismert harmadik fél kezelésébe adja, javíthatja a behajtási arányt is.

 • Megkönnyíti a finanszírozást

  A hitelbiztosítás garantálja, hogy Ön optimális pénzforgalommal rendelkezzen, ezáltal teljesíteni tudja az eseti igényeket. Pénzügyi partnerei fizetőképes, pénzügyileg tudatos, megbízható cégként ítélik meg ami segít Önnek a jövőbeni finanszírozás megszerzésében is.

Kérjen visszahívást a Coface kockázatkezelési szakértőjétől

Kapcsolat

Innovatív megoldásokkal hatékonyabb a kockázatkezelés

CofaNet Essentials

A biztonságos online platformunk, a CofaNet Essentials segítségével egyszerűen kezelheti biztosítását A-tól Z-ig:

 

• Hozzáférhet az üzleti partnereire vonatkozó információkhoz

• Kezelheti ügyfélportfólióját

• Kezelheti hitellimit igénylését

• Jelentheti kifizetetlen tartozásait

• Nyomon követheti követeléseit

 

A CofaNet adóskockázat-értékelést is végez, valamint adatexportálási funkciókat kínál, amelyek lehetővé teszik Önnek, hogy egy alaposabb kutatást végezzen.

 

A CofaMove mobilalkalmazással pedig bárhol és bármikor hozzáférhet a CofaNet Essentials szolgáltatáshoz.

Coface API Portal

Fedezze fel korszakalkotó eszközünket, melyet azért hoztunk létre, hogy könnyedén kezelhesse hitelkockázatait. 
 

A Coface API Portal lehetővé teszi, hogy egyszerűen integrálja a Coface hatékony API-megoldásait az Ön által használt alkalmazásokba


  • Emelje a kockázatkezelés hatékonyságát, tökéletesítse a hitelezési döntéseket, és könnyedén erősítse meg a pénzügyi stratégiáit. 

  • Maximalizálja a hatékonyságot, minimalizálja a kockázatot: a Coface API Portal az Ön stratégiai szövetségese a megbízható, adatközpontú hitelkezeléshez. 

  • Forradalmasítsa folyamatait egy biztonságosabb és sikeresebb pénzügyi jövő érdekében.

 

> Látogasson el a Coface API Portal oldalára

Coface Dashboard

A Coface Dashboard az üzleti intelligencia eszközünk, amely interaktív riportokat kínál Önnek, hogy támogassa:

 

• A riportálás folyamatát és az eredmények nyomon követését.

• Elemzések készítését a makrogazdasági trendektől az egyéni változásokig.

• Konszolidált kockázatok azonosítását bizonyos vevők csoportjainál.

• Hitelbiztosítási programjának kezelését, különösen a döntések támogatása révén, főként az eszköz sajátosságainak és a kockázatátruházási szempontoknak a testre szabásával.

• A hitelkockázat kezelését az Ön cégcsoportjára nézve.

Mennyibe kerül a hitelbiztosítás?

A legfeljebb 3 milliárd forint árbevételű kisvállalkozások és középvállalkozások számára az EasyLiner egy mindenre kiterjedő kombinált kintlévőség-biztosítási és követeléskezelési megoldás, amelynek éves díja 1 millió forintnál kezdődik.

A 3 milliárd forintnál nagyobb forgalmú vállalatok esetében a költségek a forgalom 0,1 és 1%-a közötti díjnak felelnek meg átlagosan. Ez a díjkulcs a biztosítható üzleti volumen, az Ön vállalatának profilja - különösen tevékenységi területe és kárelőzménye -, valamint az Ön igényei (a fedezet típusa, speciális opciók stb.) alapján alakul.

Fejlessze vállalkozását egy kockázatkezelési szakértő támogatásával

100000ügyfél

200lefedett ország

685milliárd EUR kitettség

AM Best logoAStable outlook

Moody's logoA1Stable outlook

AA-Stable outlook

Tudja, hogy pontosan mennyibe kerül cégének mások késedelmes fizetése?

%

HUF

A veszteség kompenzálásához szükséges extra bevétel

A fenti számítás azt a többletforgalmat mutatja, amelyet a vállalatnak el kell érnie ahhoz, hogy kompenzálja a fizetés elmaradása miatti veszteséget.

Kérjen ingyenes elemzést ügyfélportfóliójáról

Hitelbiztosítás és más kockázatkezelési megoldások

Miért választották mások a Coface hitelbiztosítási megoldásait?

MARK HARSENT, RISK MANAGER, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG, DENMAUR INDEPENDENT PAPERS LTD.

Mivel már hosszú évek óta használok hitelbiztosítást, a Coface-t ajánlom, mert a hitellimitekre adott válaszidejük más szolgáltatókhoz képest kivételesen jó, a kockázatkezelők szakértő munkát végeznek, és mindig nyitottak az egyeztetésre.

PSA-PEUGEOT CITROEN

A Coface csapataival való rendszeres együttműködésünk segít elemezni, értékelni és megelőzni kockázatainkat.

Diagast

Az eredmények magukért beszélnek: a Diagastnak 2008 óta nem volt kifizetetlen számlája, a fedezet alá vont eseményekkel kapcsolatban.

Kereskedelmi hitelbiztosítás: öt tévhit

"A kereskedelmi hitelbiztosítás túl drága és nem nyújt fedezetet az igényeimre. A hitelkockázat kezelése akadályozza vállalkozásom fejlődését, és vannak pénzügyi forrásaim a kifizetetlen számlák fedezésére." Önnek is volt már valaha ilyen gondolata? Érdemes felülvizsgálni a hitelbiztosítással kapcsolatos előítéleteit, különösen egy olyan időszakban, ahol egyre gyakoribbak a kárigények, és a kifizetetlen kintlévőségek kockázata emelkedik.

7 tipp a kintlévőségek hatékony kezeléséhez és az üzleti kockázatok minimalizálásához

A jelenlegi gazdasági helyzet sok vállalatnál komoly pénzforgalmi problémákhoz vezethet. A késedelmes fizetések megelőzése vagy a követelések azonnali behajtása számos vállalat stabilitása szempontjából kritikus fontosságú. A következő 7 tipp segítségével felülvizsgálhatja saját belső kintlévőségkezelési folyamatát és megelőzheti az üzleti kockázatokat, megvédve ezzel vállalkozását.

Melyek a nélkülözhetetlen biztosítások egy vállalkozás számára, a Forbes szerint?

Az üzleti vezető feladata az előrelátás. Ha bekövetkezik egy esetleges vészhelyzet, annak helyrehozhatatlan pénzügyi hatásai lehetnek. A Forbes magazin felsorolja az alapvető biztosításokat, amelyekkel megelőzhetők ezek a drámai következmények. A listán természetesen a hitelbiztosítás is szerepel.

További szolgáltatásaink

Gyakori kérdések a hitelbiztosítással kapcsolatban: