Trade Talk Podcast: Feltérképezzük a vállalkozása előtt álló kihívásokat

A Trade Talk podcastot úgy alakítottuk ki, hogy segítsen magabiztosan fejleszteni vállalkozását. Az egyes epizódokban a gazdaság fellendülésének különböző aspektusait és a kapcsolódó kihívásokat vizsgáljuk meg. Szakértői elemzéseken, valamint üzleti vezetők meglátásain és beszámolóin keresztül tárjuk fel a kulcsfontosságú lépéseket a gazdasági növekedés eléréséhez, a kockázatok előrejelzéséhez és a helyes stratégiai döntések meghozatalához.

Energetikai ágazat: Válság és lehetőség határán – milyenek a kilátások a jövőre nézve?

A közelmúltbeli energiaválság fájdalmasan rávilágított gazdaságaink energiaforrásoktól történő függésére, amelyek a gazdasági növekedés egyik fő hajtóerejét jelentik.

Mivel a fosszilis energiahordozók egyre kevésbé állnak rendelkezésre, valamint át kell térnünk az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású alternatívákra, feltételezhetjük, hogy a holnap energiája költségesebb lesz, és egyben nagyobb lesz a bizonytalanság a hozzáférhetőséggel kapcsolatban?

Mik a kilátások? És hogyan lesznek képesek alkalmazkodni a vállalatok?

Ebben az epizódban Jean-Christophe Caffet, a Coface vezető közgazdásza és Marc-Antoine Eyl-Mazzega, a Francia Nemzetközi Kapcsolatok Intézete (IFRI) Energia- és Klímaközpontjának igazgatója válaszol ezekre a kérdésekre.

Energy sector - Podcast Trade Talk

Eltöltött idő 00:00

Teljes időtartam 10:54

Kína: A gazdasági újranyitás kockázatokat és lehetőségeket rejt magában a vállalkozások számára

Kína az egészségügyi válság következtében számos politikai, társadalmi és gazdasági változás közepette áll.

Bár továbbra is az üzleti lehetőségek országa marad, több tényező is megingathatja az egyensúlyát: kereskedelmi konfliktus az USA-val, növekvő feszültségek Tajvannal, közeledés Oroszországhoz és más nyugati hatalmakhoz fűződő bonyolult viszony.

  • Vajon a világ második legnagyobb gazdasága még mindig olyan nélkülözhetetlen, mint korábban?

Bernard Aw, az ázsiai-csendes-óceáni térség vezető közgazdásza és Raphaël Rousselot, az ázsiai-csendes-óceáni térség biztosítási igazgatója feltárja az ország vállalkozásai szempontjából felmerülő kockázatokat és lehetőségeket.

China : A reopening with Risks and opportunities

Eltöltött idő 00:00

Teljes időtartam 10:54

Közel-Kelet: az Öböl-menti államok dinamizmusa és üzleti lehetőségei

A recesszió határán álló világgazdaság ritka gazdasági oázisai, az Öböl-menti országok a szénhidrogén-kincset kihasználva lendítették fel gazdaságukat.

  • Miközben látszólag határtalan gazdagságukról ismertek, hogyan készülnek ezek az országok az olaj utáni időkre?
  • Milyen a kapcsolatuk egymással és szomszédaikkal?
  • Milyen előnyöket kínál a régió a vállalkozásoknak és a vállalkozóknak? Mi a  bevált gyakorlat, és melyek azok az üzleti sajátosságok, amelyekkel a vállalatoknak tisztában kell lenniük?

Ezeket a lehetőségeket és kockázatokat elemezzük a Coface két szakértőjével: Seltem Iyigün, a Közel-Kelet és Törökország közgazdásza, valamint Hassen Bennour, a Közel-Kelet és Dél-Afrika vezérigazgatója.

Middle East Podcast - Trade Talk

Eltöltött idő 00:00

Teljes időtartam 10:54