Visszaélések bejelentése

Felügyelt vállalatként a Compagnie Française d'Assurance pour le Commerce Extérieur ("Coface") elkötelezett az etikus és az irányadó törvényeknek és rendeleteknek megfelelő működés mellett. A Coface támogatja a tisztesség és az etikai normák szerinti működést, az incidensek megelőzése, valamint a visszaéléseket bejelentők védelme érdekében.

Mi az a 'Whistleblowing' eljárás?

A Coface ’Whistleblowing’ (visszaélések bejelentése) eljárása szerint a bejelentési rendszer arra vonatkozik, hogy egy természetes személy jóhiszeműen1 és közvetlen pénzügyi ellentételezés nélkül jelentse a törvény vagy rendelet megsértésével, fenyegetéssel vagy a közérdek sérelmével kapcsolatos gyanítható vagy vélt incidenseket. Ide tartozik a Coface magatartási kódexének megsértése is.

Ez vonatkozhat, de nem korlátozódik csalásra, korrupcióra, pénzmosásra, terrorizmus finanszírozására, nemzetközi szankciók megsértésére, a vállalati erőforrások nem megfelelő felhasználására, összeférhetetlenségre, bennfentes kereskedelemre, a verseny- és trösztellenes jogszabályok megsértésére, a személyes adatok védelmére vonatkozó jogszabályok megsértésére, munkahelyi zaklatásra vagy megkülönböztetésre, illetve a Coface ügyfeleivel szembeni jogi kötelezettségeivel kapcsolatos nem megfelelő magatartásra.

A bejelentők a Coface ’Whistleblowing’ eljárásában leírtak szerint több bejelentési csatorna közül választhatnak a vélt vagy gyanítható incidensek riportálására. Külső csatornaként a whistleblowing@coface.com általános e-mail cím használható. Rövidesen nyilvánosan elérhető lesz egy bejelentő nyilatkozat is.

 

 

1 Míg az eljárás rosszhiszemű használata szankciókkal vagy büntetőeljárással sújthatja a bejelentőt, a jóhiszemű használat soha nem teszi ki semmilyen szankciónak, még akkor sem, ha a tények utólag pontatlannak bizonyulnak, vagy nem adnak okot további lépésekre.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Coface az összegyűjtött adatokat kizárólag a bejelentések kezelése céljából használja fel. Ha többet szeretne megtudni személyes adatainak kezeléséről és jogainak gyakorlásáról, kérjük, olvassa el a Coface adatvédelmi tájékoztatóját