Követeléskezelés: a lejárt kereskedelmi számlák behajtása

Vevői kifizetetlen tartozásainak behajtását bízza a Coface kintlévőségkezelő csapatára

Gyors követelésbehajtás Magyarországon és külföldön

A nemfizetés és a késedelmes fizetés óriási hatással lehet vállalata likviditására és pénzügyi teljesítményére. Minden negyedik fizetésképtelenségi eljárás hátterében kifizetetlen tartozás áll, és már egyetlen nagyobb adós is súlyosan megterhelheti üzleti életét... és akár a vállalat túlélését is veszélyeztetheti.

 • Követeléskezelés világszinten

  Intézzük a követelés behajtását még akkor is, ha adósa székhelye Magyarországon kívül van. A Coface nemzetközi követeléskezelésének segítségével csak egyetlen belföldi kapcsolattartóval szükséges egyeztetnie, az adós országától függetlenül. Minimalizáljuk veszteségeit és gördülékennyé tesszük a folyamatot, valamint a helyi jogi csapatokat is mozgósítjuk az Ön érdekében

 • Hajtsa be adósságait gyorsan

  A piac meghatározó hitelbiztosítójaként a Coface követeléskezelési szolgáltatásai jelentősen javítják követelései behajtásának esélyét. Időt takarítunk meg Önnek, így szabadon összpontosíthat vállalkozása növekedésére.

 • Óvja meg vállalata hírnevét

  Adja át kifizetetlen számlái behajtását a Coface szakértőinek, hogy Ön megőrizhesse jó üzleti kapcsolatát ügyfeleivel: levesszük válláról az adósságbehajtás terheit, hogy Ön vállalata fejlesztésére fókuszálhasson.

 • Fizessen csak a behajtott összeg után

  Csökkentse költségeit! A Coface kintlévőségkezelési megoldásával Ön csak a behajtott összeg után fizet jutalékot.

Tudja meg, hogyan hajtja be a Coface az Ön kifizetetlen számláit

Visszahívást kérek

Tudja, hogy pontosan mennyibe kerül cégének mások késedelmes fizetése?

%

HUF

A veszteség kompenzálásához szükséges extra bevétel

A fenti számítás azt a többletforgalmat mutatja, amelyet a vállalatnak el kell érnie ahhoz, hogy kompenzálja a fizetés elmaradása miatti veszteséget.

Kérjen ingyenes elemzést ügyfélportfóliójáról

Nemzetközi követeléskezelés

A Coface egy egyedülálló nemzetközi hálózat segítségével 190 országban hajtja be az Ön kintlévőségeit.

A magyarországi követeléskezelő szakértők összekötőként működnek Ön és a nemzetközi kérését kezelő helyi követeléskezelési menedzser között.

Kapcsolattartóink széleskörű ismeretekkel rendelkeznek jogszabályok, piac és üzleti gyakorlatok tekintetében nyelvi korlátok nélkül.

Követeléskezelés: jusson pénzéhez, mielőtt túl késő lenne!

Régóta fennálló tartozás, sikertelen házon belüli behajtási kísérletek, nehezen vagy egyáltalán nem elérhető ügyfelek... Nos, Ön nincs egyedül: a vállalatok 80%-a küzd a ki nem fizetett tartozások behajtásával! Amennyiben ilyen helyzetben találja magát, jó megoldás lehet egy követeléskezelési szakértő bevonása, így még azelőtt megkapja a követelését, mielőtt túl késő lenne. Ne feledje, a vállalati csődök 25%-a a kifizetetlen vevői számlákból ered.

7 tipp a kintlévőségek hatékony kezeléséhez és az üzleti kockázatok minimalizálásához

A jelenlegi gazdasági helyzet sok vállalatnál komoly pénzforgalmi problémákhoz vezethet. A késedelmes fizetések megelőzése vagy a követelések azonnali behajtása számos vállalat stabilitása szempontjából kritikus fontosságú. A következő 7 tipp segítségével felülvizsgálhatja saját belső kintlévőségkezelési folyamatát és megelőzheti az üzleti kockázatokat, megvédve ezzel vállalkozását.

Miért választották mások a Coface követeléskezelési szolgáltatásait?

Patricia J. , globális értékesítési igazgató a gyógyszeriparban

Hogyan követelhetem kulcsfontosságú ügyfelemtől a számlák kiegyenlítését anélkül, hogy az megrontaná a cégem számára rendkívül fontos üzleti kapcsolatunkat? A Coface tudja, hogyan kell ezt szakértő módon kezelni, így én szabadon tárgyalhatok az ügyféllel az új projektekről.

Hassan B., pénzügyi igazgató a textiliparban

Több ügyfelünk nem teljesítette a kifizetésre váró, nagy összegű számláit. Ez túl sok időt és utánajárást igényelt, és alacsony volt a megtérülés. A Coface-nak köszönhetően most már nyugodtabb lehetek, hatékonyabb a folyamat és jobb a cégem likviditása.

Johan H., kisvállalat tulajdonosa kereskedelmi szektorban

Vietnámi ügyfelem 8 hónap elteltével sem egyenlítette ki a számláját, pedig az áru gond nélkül célba ért. A Coface-nak köszönhetően azonban 2 hét alatt kártalanítottak.

Hogyan érhetem el, hogy fizessen az ügyfelem?

1 / 2

Hiába emlékeztette az ügyfelét, hogy még mindig nem rendezte a tartozását? A következő lépés, hogy tértivevényes ajánlott levelet küldjön, amelyben megfelelő formában hivatalosan is felszólítja a fizetésre.

Ezután, ha - az Ön peren kívüli intézkedései ellenére - az ügyfele továbbra sem fizeti ki a lejárt számlát, Ön jogi behajtási eljárást indíthat, valamint különböző jogi eljárásokat vehet igénybe: ezek a bírósági fizetési meghagyástól a végrehajtási eljárásig terjednek.

Hogyan érhetem el, hogy fizessen az ügyfelem?

2/2

Ne feledje azonban, hogy ez a megközelítés költséges és időigényes lehet, és az eredmény is bizonytalan.

Amikor Ön megbízza a Coface-t, hogy kezelje kintlévőségét, mi garantáljuk, hogy:

 • Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a követelését mielőbb behajtsuk.
 • Időt takarítunk meg Önnek, hogy vállalkozását fejleszthesse
 • Csak akkor számítunk fel jutalékot, ha sikerrel járunk

Mi az a követelésbehajtás?

A késedelmes fizetések vagy a nemfizetések súlyos következményekkel járhatnak vállalata likviditására nézve. A fizetésképtelenségek 25%-ának hátterében kifizetetlen tartozás áll. Már egyetlen komoly adós is jelentősen hátráltathatja üzleti tevékenységét, vagy akár veszélyeztetheti cége jövőjét.

Gyakran ismételt kérdések