Követeléskezelés: jusson pénzéhez, mielőtt túl késő lenne!

Régóta fennálló tartozás, sikertelen házon belüli behajtási kísérletek, nehezen vagy egyáltalán nem elérhető ügyfelek... Nos, Ön nincs egyedül: a vállalatok 80%-a küzd a ki nem fizetett tartozások behajtásával! Amennyiben ilyen helyzetben találja magát, jó megoldás lehet egy követeléskezelési szakértő bevonása, így még azelőtt megkapja a követelését, mielőtt túl késő lenne. Ne feledje, a vállalati csődök 25%-a a kifizetetlen vevői számlákból ered.

Tartozásai már túl régóta esedékesek

 

Az Ön üzleti tevékenysége nap mint nap azzal jár, hogy halasztott fizetési lehetőséget (kereskedelmi hitelt) biztosít ügyfeleinek a belföldi és exportpiacokon egyaránt; ez a gyakorlat azonban kiszolgáltatja Önt az ügyfél késedelmének vagy fizetésképtelenségének kockázatával szemben. A könyvelésében már jó ideje jelen van egy kifizetetlen tétel, és továbbra sem tud megszabadulni tőle?

 

A kifizetetlen számlák komoly veszélyt jelentenek a pénzforgalomra és vállalkozása pénzügyi egyensúlyára. Ahogy telik az idő, egyre nehezebb lesz behajtani a lejárt számlákat! De nem kell értékes emberi és pénzügyi erőforrásokat pazarolnia a kifizetetlen tartozások behajtására. A követeléskezelési szakértők bevonása okos lépés lehet, ha növelni szeretné az esélyeit követelései beszedésére... még mielőtt azok behajthatatlanná válnának!

 

Amikor a házon belüli behajtás kudarcot vall

Telefonhívások, levelek, e-mailek, felszólítások, bírósági végzések, újabb és újabb emlékeztetők, hivatalos értesítések... Ön továbbra is arra vár, hogy kifizetetlen számláit rendezzék, hiába tett meg mindent, amit vállalaton belül lehetett (és hiába vesztegette el az idejét)? 

A követelésbehajtás fáradságos feladat: időt, pénzt, rengeteg munkát, speciális jogi szakértelmet... és tapasztalatot igényel! A jogorvoslat gyakran hosszadalmas folyamat; a helyi jogszabályok országonként nagyon különbözőek és nehezen elsajátíthatóak; valamint a fizetési magatartás is nagyon eltérő lehet országonként. Ha ilyen helyzetben találja magát, jó döntés behajtási szakértőkhöz fordulni - sőt, akár egy mindkét fél számára előnyös megoldást is jelenthet.

Amennyiben igénybe veszi követeléskezelési szolgáltatásunkat, egy 100%-ban elkötelezett csapatot, jogi partnereink és szakértőink világméretű hálózatát biztosítjuk Önnek, akik behatóan ismerik a helyi és nemzetközi jogszabályokat és az esetleges sajátos jogi szempontokat. Ami még ennél is jobb, Ön számára nincs kockázat: csak akkor fizet, ha behajtjuk a követeléseit!

 

Ha az adós elzárkózik az együttműködéstől

Amikor az Ön ügyfele egyenesen megtagadja a fizetést, nehéz megoldást találni (még békés úton is). Amennyiben úgy dönt, hogy egy olyan szakértő céget bíz meg a követelés behajtásával, mint a Coface, csapataink felkeresik ügyfelét, hogy megértsék a késedelmes fizetés konkrét okait. Ezzel egyidejűleg megvizsgáljuk a pénzügyi helyzetét, hogy megtaláljuk a legjobb fizetési megoldást.

Ha ügyfele állandóan azt ígéri, hogy rendezi a tartozását, de nem tartja be a vállalásait, akkor jó eséllyel rengeteg időt fog tölteni azzal, hogy megoldja a helyzetet. Ez pedig komoly következményekkel járhat az Ön vállalkozására nézve... ezért javasoljuk, hogy forduljon olyan szakértőhöz, mint például a Coface.

 

Ha az ügyfele nem hívja vissza 

Az az ügyfél, aki minden megkeresést elkerül, hamarosan problémás adóssá válik, ami további nehézségeket okoz a behajtási folyamatban, és a kifizetetlen tartozás rövid időn belül behajthatatlan követeléssé válhat.

A Coface segíthet gyorsan felkutatni ügyfelét: egyedülálló, világszintű lefedettséget nyújtó adatbázisunk a kereskedelmi hitelbiztosítás és céginformáció terén a világban vezető szerepet betöltő cégcsoportunk által elemzett adatokat használja fel. Ha már sikerült megtalálnunk az adósát, munkatársaink pontosan tudják, hogyan lépjenek fel vele szemben, és gondoskodjanak arról, hogy a lehető legrövidebb időn belül rendezze a tartozását.

A kommunikációs kapcsolat helyreállítását követően a Coface szakértői minden erőforrást felhasználnak, hogy (lehetőség szerint békés) megoldást találjanak az Ön ügyfelével. És van még egy előnye: ha egy olyan harmadik fél támogatását veszi igénybe, mint a Coface, akkor úgy tudja behajtani a kifizetetlen tartozást, hogy közben az ügyfelével való üzleti kapcsolatai nem sérülnek.

“Itt, a Coface-nál minden rendelkezésünkre áll, amire szüksége van ahhoz, hogy pillanatok alatt pozitív eredményt érjen el: szakértelem, a fizetőképesség elemzésére szolgáló eszközök és tapasztalat. Ha kifizetetlen tartozással szembesül, gyorsan kell cselekednie és ügyesen kell kezelnie a folyamatot a sikeres kimenetel érdekében!” 
Thierry Gasnier, a Csoport Követeléskezelési és behajtási Igazgatója.

 

4 (jó) ok arra, hogy kifizetetlen követeléseit a Coface-ra bízza

  1.   Gyors behajtás: a Coface az egyik vezető szereplő a kereskedelmi hitelbiztosítások terén világszinten, így a behajtási szolgáltatásával jelentősen javulnak az Ön esélyei a kifizetésre. Időt takarítunk meg Önnek, hogy a vállalkozása növekedésére összpontosíthasson. A megbízása visszaigazolását követő 24 órán belül felvesszük a kapcsolatot az adóssal. Ezt az első kapcsolatfelvételt pedig személyes találkozók, tárgyalások és szükség esetén jogi eljárás követheti.
  2.  Világszinten: 200 helyi szakértőből és több mint 250 nemzetközi jogi partnerből álló elsőrangú hálózatunkkal a Coface 190 országban hajtja be az Ön kifizetetlen tartozásait, az adott országban érvényes Szakmai Magatartási Szabályzatnak megfelelően. Helyi munkatársaink az adott nyelv, a jogszabályok, a piac és a fizetési gyakorlatok alapos ismeretével rendelkeznek. Az adós országától függetlenül egyetlen kapcsolattartó áll az Ön rendelkezésére. Ő felel a behajtási kérelmének kezeléséért, miközben mérsékli veszteségeit és minimalizálja az Ön üzleti tevékenységének esetleges fennakadásait.  
  3. Ön csak az általunk behajtott összegek után fizet: a behajtási folyamat tekintetében a Coface csak akkor részesül díjazásban, ha sikerrel jár... ami azt jelenti, hogy ezért is fontos számunkra, hogy hatékonyan végezzük a munkánkat!
  4.  Védje meg cége jó hírnevét: mivel egy méltányos megállapodás jobb, mint egy sikertelen tárgyalás, szakértő tárgyalóink békés megoldásra törekednek, ami a nekünk átadott behajtási ügyek 90%-ában így is van. És további előnye, hogy ez az eljárás segít fenntartani a jó üzleti kapcsolatot az adósával, és megőrzi az Ön jó hírnevét.

Szerzők és szakértők

  • Thierry GASNIER

    Group Claims and Collection Director

Tudja, hogy pontosan mennyibe kerül cégének mások késedelmes fizetése?

%

HUF

A veszteség kompenzálásához szükséges extra bevétel

A fenti számítás azt a többletforgalmat mutatja, amelyet a vállalatnak el kell érnie ahhoz, hogy kompenzálja a fizetés elmaradása miatti veszteséget.

Kérjen ingyenes elemzést ügyfélportfóliójáról