Hitelbiztosítás vagy önbiztosítás

Az önbiztosítás egyszerűen azt jelenti, hogy pénzt teszünk félre arra az esetre, ha kifizetetlen követelésünk keletkezne. Gyakran a vállalatok kizárólag vészhelyzet esetére tartanak egy bizonyos összeget elkülönítve egy bankszámlán.

Az üzlet védelmének ez a megközelítése a biztosítások megjelenése előtti időkre nyúlik vissza, és lényegében csak régimódi takarékosság. Ha félreteszünk valamennyit a rosszabb időkre, az talán elég ahhoz, hogy megvédjük vállalkozásunkat az alkalmi nemfizetésektől, de a mai összetett üzleti környezetben az ügyfelek fizetésképtelensége csak egy a sok veszély közül.

 

Az önbiztosítás előnyei

Pénzügyi tartalékot képezni vállalkozása védelmének érdekében igazán egyszerű. Ön kézben tartja az irányítást, és bármilyen esemény kapcsán felhasználhatja a keretet, nem csak a lejárt kintlévőségek fedezeteként. Továbbá azt is jelenti, hogy nem kell biztosítási díjat fizetnie, amelyek gyakran drágának tűnhetnek, vagy ha soha nem veszik igénybe őket, akár felesleges költségnek tekinthetők.

 

Az önbiztosítás hátrányai

Ha önbiztosításban gondolkozik, nem szabad elfelejtenie, hogy amennyiben a félretett összeget feléli, akkor a biztonsági hálója megszűnik. Nem tudja befolyásolni, hogy mi történik más vállalkozásokkal, és ha egynél vagy kettőnél több vállalkozás megy csődbe, a pénzeszközei gyorsan elfogyhatnak. Ne feledje, hogy a biztosítótársaságok sokkal nagyobb kerettel rendelkeznek.

Reálisan nézve, mennyit tud félretenni a vállalkozása a lehetséges veszteségek kompenzálására? A biztosítási kifizetések sokkal magasabbak lehetnek, mint bármilyen valós összeg, amelyet meg tud takarítani. Ráadásul, ha igénybe veszi a hitelbiztosítást, akkor nem lesz lekötött tőkéje, így többet fordíthat üzleti növekedésre.

 

Tehát a hitelbiztosítás jobb megoldás?

Szerintünk igen. Kártérítést fizetünk Önnek vevői nemfizetés vagy fizetésképtelenség esetén – de ezen felül számos más előnyt is nyújtunk kötvényeseinknek.

A Coface hitelbiztosításával hozzáférhet a világszerte 80 millió vállalatra vonatkozó, folyamatosan frissített pénzügyi információkat tartalmazó adatbázisunkhoz, így sokkal könnyebben elkerülheti a behajthatatlan adósságokat.

Emellett ingyenes hozzáférést biztosítunk egy jelentős üzleti információforráshoz, amely által többet megtudhat a politikai kockázatokról és a gazdasági trendekről, és megismerheti exkluzív országkockázati értékeléseinket.