Kereskedelmi hitelbiztosítás dióhéjban

A kereskedelmi hitelbiztosítás, más néven kintlévőségbiztosítás olyan hitelkockázat kezelésére szolgáló megoldás, amely biztosítja vállalkozása fejlődését, elsősorban azáltal, hogy védelmet nyújt a vevői nemfizetésből eredő veszteségekkel szemben.

A kereskedelmi hitelbiztosítás a kereskedelmi hitelkockázat kezelésére nyújt megoldást; amelynek alapvető célja, hogy a kifizetetlen számlák okozta veszteségek ellen nyújtott védelemmel segítse vállalkozása kockázatmentes növekedését.

Az Ön mindennapi üzleti tevékenysége kiterjed a belföldi és az exportpiacon tevékenykedő ügyfeleinek nyújtott hitelekre is. Ez a gyakorlat azonban kiszolgáltatja Önt a nemfizetés vagy fizetésképtelenség kockázatának, amelyek együttesen a vállalati csődök 25%-át eredményezik.
A kifizetetlen tartozások elkerülése és a követelések hatékonyabb kezelése érdekében a kereskedelmi hitelbiztosítás három egymást kiegészítő szolgáltatást foglal magában: 

 • Céginformáció, amely lehetővé teszi a meglévő és jövőbeni ügyfelek fizetőképességének valós idejű értékelését a gazdasági és politikai környezet tükrében. 
 • Követeléskezelés, a lejárt kereskedelmi számlák behajtása. 
 • Az Ön hitelbiztosítási szerződésének hatálya alá vont követelések kártalanítása.

 

Milyen üzleti kockázatokra terjed ki a kereskedelmi hitelbiztosítás? 

A kereskedelmi hitelbiztosítás az üzleti kockázatok kezelésének hatékony eszköze, mely fedezetet nyújt: 

 • Fizetési kötelezettség elmulasztására (késedelmes fizetések). 
 • Az ügyfél fizetésképtelenségéből eredő kinnlevőségekre. 
 • Politikai kockázatra: politikai vagy klímaváltozásokkal összefüggő eseményekből, devizakorlátozásokból, kereskedelmi fennakadásokból vagy kisajátításból eredő nemfizetésre.

 

Hogyan működik a kereskedelmi hitelbiztosítás?

A Coface-nál a hitelbiztosítás egyszerűen és könnyedén alkalmazható: 

 1. Ön rendelkezésünkre bocsát bizonyos adatokat a vállalatáról, valamint ügyfeleivel kapcsolatban. 
 2. Felmérjük ügyfelei pénzügyi stabilitását, így az Ön egyedi igényeinek megfelelően tudjuk kialakítani a hitellimiteket, valamint a szerződéses feltételeket egyaránt. 
 3. Folyamatosan figyelemmel kísérjük ügyfelei tevékenységét, és ehhez mérten alakítjuk a fedezetet, biztosítása teljes futamideje alatt. 
 4. Idővel új ügyfeleit is be tudjuk vonni a biztosítás alá, valamint a meglévő ügyfelek fedezetét is ki tudjuk terjeszteni. 
 5. Amennyiben ügyfelei nem fizetnek időben, követeléskezelési szolgáltatásainkkal garantáljuk, hogy a kifizetetlen számlák döntő többsége kiegyenlítésre kerüljön... bárhol a világban!
   

Milyen jellegű kereskedelmi hitelbiztosítást válasszak?

A Coface átfogó hitelbiztosítási megoldásokat kínál a vállalata méretétől függetlenül (legyen szó KKV-ról, mikrovállalkozásról és akár nemzetközi vállalatról)  minden iparágban, illetve az Ön egyedi igényeinek megfelelően:
• EasyLiner: mindenre kiterjedő, teljes mértékben online hitelbiztosítás kis- és középvállalkozások, valamint mikrovállalkozások számára.
• TradeLiner: egyszerű, rugalmas és 100%-ban egyedi megoldás a kis- és középvállalkozások és a közepes méretű vállalatok számára.
• GlobaLiner: testreszabott hitelbiztosítás és a nemzetközi cégek növekedését elősegítő szakértői csapatok.
• Single Risk: politikai kockázat és nemfizetés-biztosítás, mely fedezetet nyújt az Ön egyedi vagy rendszeres projektjeire is.

Nem tudjuk megjósolni a jövőt. De segíthetünk Önnek megérteni és elemezni az ügyfelei fizetési szokásaiban rejlő kockázatokat, miközben garantáljuk Önnek az legmagasabb szintű védelmet. A Coface partnereként hozzáférhet minden olyan minősített információhoz és elemzéshez, amelyre szüksége lehet a hitelezési döntések meghozatalánál. Ez azt eredményezi, hogy teljes magabiztossággal kínálhat versenyképes hitelezési feltételeket. Megoldásaink biztosítják Önnek a vállalkozása fejlesztéséhez szükséges nyugalmat; ezáltal minimalizálja a kockázatokat, és új növekedési lehetőségek előtt nyitja meg az ajtót!
- Cyrille CHARBONNEL, Group Underwriting Director

 

Miért van (mindenképpen) szüksége vállalkozásomnak a hitelbiztosításra?

A kereskedelmi hitelbiztosítás segítségével: 

 • Elkerülheti a nemfizetéseket a mindennapokban, miközben Ön vállalkozása fejlesztésére fókuszál. 
 • Hitelt nyújthat ügyfelei számára anélkül, hogy aggódnia kellene a kifizetetlen követelések miatt egy esetleges fizetésképtelenség esetén.
 • Minimálisra csökkentheti az ügyfélkockázatot: valós időben vizsgálhatja üzleti partnerei fizetőképességét, így nem értékesít rosszul teljesítő partnernek, és elkerülheti a gazdasági körülményektől függő kockázatviselést.
 • Anélkül hajthatja be vevői követeléseit, hogy veszélyeztetné ügyfeleivel fennálló kapcsolatát: munkatársaink mindent kézben tartanak Ön helyett. 

Legyen bebiztosítva, ha a behajtás időt vesz igénybe vagy nem jár sikerrel: a biztosított követelései kapcsán felmerült veszteségei után kártalanítjuk. 

 

5 (jó) ok a Coface választása mellett

A Coface a kockázatkezelés egyik vezető szolgáltatója világszerte, szolgáltatásainkkal a következő előnyöket élvezheti:
#1. 75 éves szakértelem, melyet világszerte 50 000 ügyfelünk igazol.
#2. Kockázatelemzőink 46 országban állnak rendelkezésre, biztosítási megoldásaink pedig mintegy 200 piacon érhetőek el.
#3. Ellenőrzött információk és egyedülálló betekintés 190 millió vállalat vonatkozásában, 185 országot és 13 iparágat vizsgálva folyamatosan.
#4. Több mint 300 szakértő, akik az Ön követeléseinek behajtásával foglalkoznak világszerte!
#5 Kiegészítő szolgáltatások vállalata növekedésének elősegítése érdekében: céginformáció, monitoring és követeléskezelés. 

Szerzők és szakértők

 • Cyrille CHARBONNEL

  Group Underwriting Director

Ismerje meg szolgáltatásainkat