A Coface és a Credit Agricole értékesítési megállapodást köt a vállalatok nemzetközi fejlődésének támogatására

E megállapodással a Crédit Agricole forgalmazhatja a Coface hitelbiztosítási termékeit a nemzetközi kereskedelemben részt vevő és pénzforgalmukat biztosítani kívánó vállalati ügyfelei számára.

A kkv-k növekedésének biztosítása: a Coface és a Crédit Agricole partnerségének célja

Az elmúlt tizenkét hónap inflációja és gazdasági visszaesése a fizetési magatartás romlásához vezetett a világ legtöbb gazdaságában. Ráadásul a kis- és középvállalkozások azok, amelyeknél az utóbbi időben a legnagyobb mértékben nőtt a működőtőke-szükséglet. Ilyen környezetben a késedelmes fizetés vagy a fizetés elmaradásának kockázata jelentős bizonytalansági tényező a vállalatvezetők számára.

A Coface által kialakított megoldások, amelyeket a Crédit Agricole franciaországi regionális hálózata fog népszerűsíteni, különösen alkalmasak azon kis- és középvállalkozások számára, amelyek nemzetközi növekedést és Franciaországon túli üzleti tevékenységük fejlesztését tervezik. Lehetővé teszik számukra, hogy azonosítsák a nemfizetési kockázatokat, amelyek az ügyfeleik által kifizetetlen számlákhoz vezethetnek, és védelmet nyújtanak a vállalatoknak azáltal, hogy veszteség esetén kártérítést fizetnek, valamint behajtják a követeléseket. A szolgáltatások közé tartozik továbbá az üzleti intelligencia és a kockázatértékelés országonként, ágazatonként és vállalatonként, így a cégek olyan minősített, naprakész információkhoz férhetnek hozzá, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a leginkább fizetőképes szegmensekre és ügyfelekre összpontosítsanak.

 

A Credit Agricole vállalati ügyfeleinek támogatása

Ez az új szolgáltatás bővíti a Crédit Agricole által a kis- és középvállalkozások ügyfelei számára nyújtott nemzetközi kereskedelmi megoldások körét, különösen azok esetében, akik új piacokat kívánnak meghódítani vagy külföldön kívánnak üzletet nyitni.

A Crédit Agricole-n belül szakosodott értékesítési csoportok és több mint 850 vállalati ügyfélmenedzser nyújt napi szintű támogatást több mint 84 000 vállalati ügyfélnek.

A Crédit Agricole szeretne fokozott támogatást nyújtani azon vállalati ügyfelei számára, akik külföldön kívánják bővíteni tevékenységüket. Nagybankári szerepünk középpontjában az áll, hogy segítsük ügyfeleinket nemzetközi üzleti tevékenységük biztosításában, különösen a jelenlegi,számos bizonytalansággal jellemezhető gazdasági környezetben." - nyilatkozta Claire-Lise Hurlot, a Crédit Agricole S.A. ügyfélkapcsolati projektjének vezetője.

"Örömünkre szolgál, hogy mostantól a Crédit Agricole nemzetközi terjeszkedésre nyitott vállalati ügyfeleit is támogatni tudjuk, köszönhetően kockázatkezelési szakértelmünknek és nemzetközi hálózatunk erejének.A Coface világszerte több mint 700 kockázatkezelési szakértővel működik, és közel 200 országban tudjuk rugalmas, kkv-kra szabott megoldásokkal támogatni a vállalatokat", mondta Carine Pichon, a Coface nyugat-európai vezérigazgatója.

Ismerje meg szolgáltatásainkat