Dassault Systemes: "A Coface céginformációs szolgáltatása rugalmasan alakítható megoldásokat, szakértői csapatokat és innovatív meglátásokat kínál"

A Coface céginformációs szolgáltatásait igénybe vevő ügyfélként, a Dassault Systèmes átfogó megoldáscsomagot használ kereskedelmi kockázatainak kezeléséhez. Kockázati érték, hitelkeret javaslat, elemzések: a Coface szolgáltatásai lehetővé teszik kereskedelmi partnereinek értékelését, különösen ott, ahol az információk hiányosak vagy kevésbé megbízhatóak.

"Ez egy start-up története, amely ma már világelső, és minden iparágat támogat az innovációs törekvéseiben."

Így jellemzi magát az 1981-ben alapított Dassault Systèmes (3DS), amely ma egy 5,95 milliárd eurós árbevétellel (2023-as adat) rendelkező nemzetközi vállalatcsoport.

A „The 3DExperience Company” néven ismert 3DS virtuális együttműködésre kialakított környezeteket tervez magánszemélyek és vállalkozások számára, lehetővé téve számukra innovatív és fenntartható megoldások kialakítását a mindennapi élet valamennyi területén (egészségügy, közlekedés, összekapcsolt termékek, fogyasztási cikkek). Bár a 3DS nem rendelkezik hitelbiztosítással, kereskedelmi kockázatainak kezeléséhez mégis szüksége volt minőségi, azonnal lehívható pénzügyi információkra. A csoport olyan megbízható adatszolgáltatót keresett, amely képes lefedni valamennyi piacát és felmérni világszerte működő 12 000 kereskedelmi partnere pénzügyi helyzetét.

A 3DS az AU Groupon keresztül 2022 óta veszi igénybe a Coface üzleti információs szolgáltatásait, és ma már a céginformációs megoldások teljes palettáját használja: iCON by Coface felület, Portfolio Insights, Economic Insights, valamint havi rendszerességű megbeszélések a Coface kockázatkezelési csapataival, melyeken a legérzékenyebb esetekről tudnak egyeztetni. A 3DS számára a kereskedelmi követelések hatékony kezelése a kockázati érték, a hitelkeret javaslatok, valamint az /szektor- és országkockázati elemzések ismeretén alapul. Céljuk, hogy képesek legyenek nyomon követni nagy számú partnereiket és olyan vállalatokat, amelyek értékelése bonyolultabb, és amelyek gyakran olyan országokban találhatók, ahol az információk hiányosak vagy kevésbé megbízhatóak (Ázsia, Egyesült Államok). Az eredmény: kiváló fejlődési lehetőség a 3DS és a Coface partnerség számára. A 3DS növekedési dinamikájához hasonlóan (átlagosan évi +15%) a 3DS által felügyelt partnerek száma is folyamatosan növekszik: 2022 óta több mint 3000 kereskedelmi partner értékelése történt meg! És hamarosan új Coface céginformációs szolgáltatások bevezetését tervezik: API-megoldások, URBA360 a beszállítói kockázatok nyomon követésére, és így tovább.

How Coface business information is serving Dassault Systemes

Ebben az interjúban Henri BOURNY, a Dassault Systèmes Customer to Cash igazgatója osztja meg tapasztalatait a Coface céginformációs szolgáltatásairól, amelyek lehetővé teszik számára a kereskedelmi kockázatok hatékony kezelését, a 3DS fejlődésének biztosítása érdekében.

  • Globális lefedettség, kockázati értékek és hitelkeret ajánlások, ország- és szektorkockázatok: hogyan teszik lehetővé a Coface céginformációs szolgáltatásai a Dassault SY számára, hogy ellenőrizze kereskedelmi kockázatait?
  • Kiváló adatszolgáltatás, havi felülvizsgálat a Coface kockázatkezelőivel és egyedülálló elemzések: miért választotta a Dassault Systèmes a Coface-t kizárólagos információszolgáltatójává.
  • Rugalmas megoldások, a csapat rendelkezésre állása, innováció és digitalizáció: az okok, melyek miatt a Dassault Systèmes a Coface üzleti információs szolgáltatásait ajánlja.