Hogyan használja a Coface az adattudományt a vállalkozások támogatására?

Mesterséges intelligencia, tömeges adatelemzés, gépi tanulás, prediktív analitika és modellezés, mélytanulás és képfeldolgozás... A Coface a fejlett adattudományi technológiák egész sorát alkalmazza, hogy új megoldásokat tervezzen ügyfelei számára.

Céginformáció: egy vállalat pénzügyi mutatóinak összehasonlítása az iparág szereplőivel, támogatva a cég kereskedelmi stratégiájának irányítását, mindössze pár kattintással

Egy vállalat nyereségesebb vagy kevésbé profitábilis, mint fő versenytársai? Hogyan viszonyul az adósságrátája a hasonló iparági szereplőkhöz? Mennyire stabil a pénzügyi struktúrája? A Coface adatlaborja Peer Groupokat hozott létre azon ügyfelek igényeinek kielégítésére, akik pénzügyi információkat szeretnének felhasználni vevői és beszállítói láncuk értékeléséhez. A megoldást úgy tervezték, hogy egy vállalatot a valós időben összehasonlított pénzügyi elemzési kritériumok széles skálája alapján értékeljen a társaihoz képest.

Ez az összehasonlító adatbázis a Coface által vizsgált valamennyi földrajzi területről és ágazatból származó vállalatok több mint 5 millió pénzügyi jelentésének kinyerésére és feldolgozására épül. Segítségével egy sor kritériumból - többek között jövedelmezőség, fizetőképesség, iparág, földrajzi elhelyezkedés, méret - származtatott rangsor készíthető.

Ez a pénzügyi mutatószámok szerinti rangsor (legfeljebb 24 mutatószám) ezután vizuálisan és dinamikusan megjelenik az URBA 360-ban, a Coface új információs platformján. A vállalatoknak manapság többre van szükségük fejlesztési stratégiájuk irányításához, mint egyszerűen csak nagy adatbázisokhoz való hozzáférésre - ezért ügyfeleink a Peer Groups segítségével új, minősített adatokból és releváns, könnyen értelmezhető összehasonlító elemzésekből profitálhatnak.

 

Economic Insights: dinamikus elemző felület és egyedülálló információk a kockázatok előrejelzéséhez és a befektetési lehetőségek feltérképezéséhez

A Coface ügyfelei gyakran keresnek adatokat és elemzéseket a globális gazdasági trendekről, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak fejlesztési stratégiájukkal és az ügyfél- és beszállítói kockázatok kezelésével kapcsolatban. A Coface erre az igényre válaszul hozta létre az Economic Insights szolgáltatást, amely az összes szükséges gazdasági környezetet jellemző kockázati információval és értékeléssel látja el ügyfeleit.

A Coface üzleti intelligencia- és céginformációs szolgáltatásain alapuló megoldás több mint 160 ország és 13 ágazat kockázatainak értékelésére használható. Ezek a dinamikus felületek a Coface közgazdászai által világszerte előállított adatok és mérőszámok széles körű elemzésére támaszkodnak.

Az Economic Insightsnak köszönhetően a Coface ügyfelei:

  • Elemezhetik a különböző országok gazdasági környezetét a megbízható befektetési lehetőségek mérlegelése érdekében.
  • Országonkénti és ágazatonkénti összehasonlító elemzéseket végezhetnek, és mérlegelhetnek a különböző beszállítók vonatkozásában, segítve ezzel az ellátási láncok irányításával kapcsolatos stratégiai döntések meghozatalát.
  • Értékelhetik a politikai kockázatokat vagy a makrogazdasági feltételeket, amelyek hatással lehetnek egy vállalat jövedelmezőségére és arra, hogy egy üzleti döntés helyes-e.
  • Felmérjék a fejlesztések üzleti kockázatait bizonyos régiókban vagy gazdasági ágazatokban.
  • Beágyazzák a Coface kockázati értékeit és értékeléseit saját döntéshozatali motorjaikba: üzleti környezet, makrogazdasági kockázat, banki kockázat, környezeti kockázat, politikai és társadalmi kockázat, törékenységi index, konfliktusindex, vásárlói kockázatértékelés, fizetési index stb.
  • Értékes időt spóroljanak a negyedéves frissítésekkel és a több mint 10 éves adattörténettel.

 

Behajtás és kártérítés: a követeléskezelés korszerűsítése mélytanulási és képfeldolgozási technológiák segítségével

A Coface új megoldásokat vezet be, amelyek célja a követeléskezelés optimalizálása annak érdekében, hogy a kártérítési és követelésbehajtási menedzserek munkájának racionalizálásával optimális minőségű szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek. A Coface Data Lab olyan megoldást fejlesztett ki, amely az OCR (optikai karakterfelismerő) technológián és fejlett neurális hálózati algoritmusok képzésén alapul. Ezt az új rendszert úgy tervezték, hogy kezelni tudja a Coface ügyfeleinek jelentős mennyiségű kifizetetlen tartozásról szóló nyilatkozatát, valamint a nagyszámú dokumentumot, amelyet a követeléskezelő csapatoknak manuálisan kell összegyűjteniük és ellenőrizniük.

Az eszköz minden egyes új, kártérítést igénylő, kifizetetlen tartozásokról szóló nyilatkozat esetében elemzi az ügyfelek által benyújtott összes dokumentumot, felismeri és megkülönbözteti a számlákat az egyéb típusú dokumentumoktól. Ezután az OCR által kinyert digitális és szöveges tartalomból azonosítja a kulcsinformációkat (a számla száma és dátuma, a fizetési határidő, a teljes összeg és az áfa stb.). E kulcsadatok azonosításához és automatizálásához a Coface-nak mesterséges intelligencia-algoritmusokat kell betanítania több százezer dokumentumon keresztül, melyeket korábban a csapatok dolgoztak fel.

És az eredmény? A szoftver néhány perc alatt felismeri azokat a fájlokat, amelyeknél a kifizetetlen számlákról szóló nyilatkozat hiányos. A manuális elemzési munka 70%-os csökkentésével ez a megoldás javítja a követelések feldolgozásának határidejét, és felgyorsítja a kártérítési folyamatot a Coface ügyfeleinek javára. Ez rendkívül fontos, hiszen a kártérítés és a követelésbehajtás fázisa kritikus időszak minden olyan ügyfél számára, akinek valamelyik megrendelését nem fizették ki.

Ismerje meg szolgáltatásainkat