Ügyfeleink megbíznak bennünk: "Nagyon fontos döntést hoztunk meg azzal, hogy a Coface kereskedelmi hitelbiztosítását választottuk"

Az Augusta Buntmetalle, a kábelek újrahasznosítására és elektronikai hulladék feldolgozására szakosodott vállalat megújította és kiterjesztette hosszú távú szerződését a Coface-szal Ausztriában.

Augusta Buntmetalle, egy kiemelkedő szakértelemmel bíró vállalat


Az Ausztriában 1951-ben ón- és ólomfeldolgozó üzemként alapított Augusta Buntmetalle GmbH ma egy kiemelkedő szakértelemmel rendelkező vállalat, amely mintegy 40 főt alkalmaz, és kábel- és elektronikai hulladékok szétszerelésével foglalkozik.


Gyakorlatilag az elavult és használaton kívüli kábeleket, fémhulladékot és elektronikai hulladékot alakítják át újrafelhasználhatóvá. A vállalat a következőkre fektet hangsúlyt:

 

  • Kábelek újrahasznosítása értékes nyersanyagok előállítása érdekében.
  • Elektronikai hulladékok második életciklusának biztosítása.
  • Szétszerelés: teljes körű szétválasztás és optimális újrahasznosítás 

 

Az Augusta Buntmetalle az Augusta csoport része, amely Ing. Anton Pucher tulajdonában van, a vállalat szolgáltatások széles skáláját nyújtja úgy, mint bontás, újrahasznosítás, hulladékgazdálkodás… 2022-ben az Augusta Buntmetalle éves forgalma 40,5 millió euró volt, mindez 22%-os növekedést jelent az előző évhez képest!

 

TradeLiner, a KKV-k számára kialakított, teljes körű megoldás

Mielőtt a Coface-ra bízta volna magát, az Augusta Buntmetalle hitelbiztosítási szolgáltatás nélkül működött. 2019-ben az Augusta felkérte brókerét, a Greco-t, vizsgálja meg a hitelbiztosítási megoldásokat, azzal a céllal, hogy növekedési lehetőségeit alacsony pénzügyi kockázatok mellett valósíthassa meg. Olyan hitelbiztosítóra volt szükségük, amely képes helyi szinten támogatni őket, és kielégíteni legfőbb igényüket, hogy teljes nyugalommal fejleszthessék vállalkozásukat, és megvédjék vállalatukat az ügyfelek kifizetetlen számláitól. 

Vállalatunk számára nagyon fontos lépés volt, hogy rendelkezzünk a fizetési késedelmek elleni védelemmel.
- Harald PALUCH, az Augusta Buntmetalle könyvelője

A Greco bróker cég a Coface-t ajánlotta, mivel a cégcsoport 200 országot lefedő kockázatkezelési kapacitásának köszönhetően vezető szerepet tölt be a kereskedelmi hitelbiztosítások terén, így képes támogatni az Augusta növekedési ambícióit. A Coface nemzetközi jelenléte segítségével az Augusta bővíthette üzleti tevékenységét és új megrendeléseket nyerhetett meg anélkül, hogy aggódnia kellett volna a kockázatos kintlévőségek miatt. "Elkötelezettek voltunk, hogy erre a célra hitelbiztosító partnert találjunk, és végül a Coface mellett döntöttünk" - hangsúlyozza Harald Paluch. Az Augusta számára a Coface hitelbiztosítása volt a legköltséghatékonyabb módja annak, hogy minimalizálja az ügyfelek fizetésképtelenségéből fakadó kitettségét.

 

Megújult bizalom és kibővített szerződések

Az Augusta a Coface KKV-k számára kialakított TradeLiner megoldását választotta. A biztosítási kötvény belföldi és exportkereskedelemre is kiterjed, és magában foglalja a CofaNet, a Coface online  eszközének használatát, ahol a kötvénnyel rendelkező ügyfelek hatékonyan kezelhetik szerződésüket, alapvetően limitek igénylésével és kárigényekkel kapcsolatos információk benyújtásával.  

2022-ben az Augusta Buntmetalle megerősítette a Coface-ba vetett bizalmát, és új kötvényekkel bővítette portfólióját. Ez a megújítás lehetőséget adott a kockázatvállalási ráta javítására is. Ez jelentős kritérium volt az ügyfél számára! "Nagyon fontos döntést hoztunk meg azzal, hogy a Coface kereskedelmi hitelbiztosítását választottuk... Egyszerűen azért, hogy nyugodtan alhassunk! És a legjobb dolog az egészben? Amikor nem kell igénybe venni a kereskedelmi hitelbiztosítást!" - mondja Harald Paluch.

 

Főbb gondolatok, amiket, érdemes magunkkal vinnünk

  • A szolgáltatás minősége: folyamatos, reaktív és megoldásközpontú megközelítés.
  • Szakértelem: hatékony megoldások a szerződésekkel kapcsolatos témákban (záradékok) és a Coface képessége, hogy megértse miben rejlik bizonyos vállalatok egyedisége és annak kihívásai.
  • Együttműködés: pozitív brókerkapcsolatok és kiváló összhang az Account Managerek és a kockázatvállalási terület (kockázat és kereskedelem) között.

Válassza a leghatékonyabb hitelbiztosítást a cége védelmére: lépjen velünk kapcsolatba!