hun-HU

Coface CEE Top 500

Coface CEE Top 500 besorolás

A közép- és kelet-európai régió ötszáz legnagyobb vállalatát bemutató rangsort 15. alkalommal publikálja a Coface. A legnagyobb árbevételű vállalatok listája mellett a tanulmány összefoglalja a régió előző éves gazdasági teljesítményét, és kitekintést ad a jövő évre vonatkozóan is.
 
A CEE Top 500 gazdasági eredménye az egész régió piaci trendjeinek reprezentatív mutatójaként szolgál.
  • A kezdeti aggodalmak ellenére – melyek a közép-kelet-európai gazdaságok visszaesését prognosztizálták az ukrajnai háború következményei miatt – a régió figyelemre méltóan ellenállónak bizonyult. Az energiaválság és a növekvő költségek miatt azonban fokozatos lassulás tapasztalható a régióban.
  • Top 500 szereplő: a makrogazdasági fejleményeknek köszönhetően a forgalom, a nettó nyereség és a foglalkoztatás növekedése figyelhető meg
  • Ágazatok: az olaj- és gázipar vezet a top 500-as listán, amelyet a közművek és közszolgáltatások, valamint az autóipar és szállítás követ.
  • Lengyelország ad otthont a régió legnagyobb vállalkozásainak: az összesített forgalom jelentős, az előző évhez képest 37,9%-os növekedés látható 2022-ben.
Kíváncsi a részletekre?
 
 

Töltse le a teljes tanulmányt ingyenesen! 

 
 

Tetejére