hun-HU
2021. 02. 10.
Coface hírek

A 2020-as pénzügyi év eredményei: Az adózás utáni eredmény 82,9 millió euró és 100% osztalékfizetési ráta

A 2020-as pénzügyi év eredményei: Az adózás utáni eredmény 82,9 millió euró és 100% osztalékfizetési ráta

Forgalom: 1.451 milliárd euró, 0,6%-kal csökkent, változatlan árfolyammal számolva

 • A hitelbiztosítás 0,8%-kal csökkent, változatlan árfolyammal számolva  
 • Az ügyfélmegtartás, újabb rekordszintet ért el. Az új üzletkötés értéke 138 millió euróra nőtt
 • Az árazási feltételek javulása megerősítést nyert, és az alacsonyabb ügyfél aktivitás folytatódik

 

 

A nettó kárhányad 2,7 százalékos növekedés mellett 47.7%. Éves nettó kár- és költséghányad 79,8% (a kormányzati támogatások hatását leszámítva 84,5%)

 • 2020. negyedik negyedéves nettó költséghányad 18,3% (a kormányzati támogatások nélkül 33,1%), a korábbi kárigények hatékony kezelése és az új kárigények alacsony szintje miatt
 • Az éves nettó költséghányad 0,6 százalékponttal 32,1% -ra javult, mely tükrözi a költségek hatékony ellenőrzését a jelenlegi gazdasági környezetben is
 • 2020 negyedik negyedévi nettó kár- és költséghányad 58,3%-on (69,4% a kormányzati támogatások nélkül)

 

Adózás utáni eredmény (a csoport részesedése) 82,9 millió euró, ebből 30,5 millió euró 2020 negyedik negyedévében. A RoATE 4,8%

 • Az egy részvényre jutó nyereség eléri a 0,55 eurót, ami 43% -os csökkenést jelent 2019-hez képest

 

A Coface folytatja a proaktív tőkekezelést

 • A becsült fizetőképességi ráta ~ 205%-ra (kormányzati támogatás nélkül 191%-ra) emelkedik, meghaladja az előzetes célkitűzés felső határát (155–175%)
 • Javaslat 0,55 euró osztalék kifizetésére részvényenként, ami 100% -os kifizetési arányt jelent
 • Változás a vezetési struktúrában, miután a Natixis eladta a Coface részesdésének 29,5% -át az Arch Capital Groupnak. Bernardo Sanchez Incera, az igazgatóság új független tagja egyben az igazgatóság újonnan kinevezett elnöke lesz.

Amennyiben másként nem jelezzük, a változás-összehasonlítások a 2019. december 31-i eredményekre vonatkoznak.

 

Nicolas Namias, a Coface távozó elnöke szerint:

"Örülök, hogy most, amikor a Coface részesedésünk nagy részét eladjuk, a vállalat nagyon jó eredményekről számol be. A Natixis több mint 20 éven át a támogatta a Coface fejlődését. A mai bejelentés a vállalat erejét és stabilitását mutatja, és egy új fejezet kezdetét a cég történetében”.

 

Xavier Durand, a Coface vezérigazgatója így nyilatkozott: 

„Az elmúlt év sok szempontból szokatlan volt. Míg az egészségügyi válság és az annak ellensúlyozására hozott intézkedések a globális gazdasági tevékenység hirtelen visszaeséséhez vezettek, a kormányok és a központi bankok összehangolt beavatkozása hozzájárult a fizetőképességi válság mértékének korlátozásához. A Coface teljes mértékben együttműködött a világ kormányaival ügyfeleinek támogatása érdekében.

Ebben a gazdasági környezetben a Coface megőrizte jó teljesítményét. A rekordszintű ügyfélmegtartás és az új értékesítés emelkedése lehetővé tette portfoliónk további növekedését. Ez különösen a csoport munkavállalóinak alkalmazkodóképességét tükrözi, akik elkötelezettségükkel lehetővé tették a Coface ügyfeleinek támogatását a válság idején is.

A Coface mérlege továbbra is rendkívül stabil, 191% -os fizetőképességi arány a kormányzati támogatások hatását leszámítva. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a részvényesi gyűlés során javasoljuk az adózás utáni eredmény 100% -át kitevő osztalék felosztását, és hogy támogassuk a Coface ügyfeleit a gazdasági fellendülés szakaszában, valamint éljünk a felmerülő lehetőségekkel.

Végül, alig egy évvel a tranzakció bejelentése után, üdvözöljük az Arch Capital Group-ot, amelyet igazgatóságunkban négy új igazgató képvisel. Az igazgatóság új elnöke Bernardo Sanchez Incera lesz, aki nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik, különösen a bankszektorban.”

 

 

 

1 Befektetett tárgyi eszközök arányos megtérülése.

2 Ez a becsült fizetőképességi arány egy előzetes számítás, amelyet a Coface a Solvency II szabályozás értelmezése alapján, a Partial Internal Model alkalmazásával készített. A végleges számítás eredménye eltérhet az előzetes számítástól. A becsült fizetőképességi mutató nincs auditálva.

3 A kifizetési javaslat előterjesztésre kerül a részvényesek éves közgyűlés részére, amelyet 2021. május 12-én hívnak össze.

 

 

 

 

 

 

Töltse le ezt a sajtóközleményt : A 2020-as pénzügyi év eredményei: Az adózás utáni eredmény 82,... (620,74 kB)
Tetejére