hun-HU
2020. 03. 27.
Coface hírek

A Moody’s értékelte a hitelbiztosítási szektort

A Moody’s értékelte a hitelbiztosítási szektort

A Moody’s hitelminősítő a Coface Biztosítási Pénzügyi Erősségét (Insurance Financial Strength – IFS) A2-re értékelte 2020. március 27-én. A besorolást illetően a jövőbeli kilátások negatívak.

 

 

 

 

 

A hitelbiztosítási szektor vizsgálatának részeként az ügynökség megállapította, hogy a koronavírus- járvány terjedése és a kormányok intézkedései annak lelassításra, jelentős nyomás alá helyezik a hitelbiztosítókat.

A Coface A2 besorolásának megerősítése azt mutatja, hogy a Moody’s bízik a hitelbiztosítók ellenállóképességében, ami annak köszönhető, hogy képesek felülvizsgálni a rövid távú kockázatokat és a pénzügyi stabilitásukat. Ez azt is kiemeli, hogy milyen fontosak a számos kormány által életbe léptetett mechanizmusok, melyek a hitelbiztosítók költségeit csökkenthetik.

Csak emlékeztetőül: 2019 végén a Coface fizetőképességi mutatója 190%-volt, az előírt 155% -175%-nál magasabb. Ezenkívül, még a válság nagyon korai szakaszában a Coface jelentősen csökkentette a befektetési portfóliója kockázatát: a portfólió most 22%-ban likvid, míg 2019 végén ez az érték körülbelül 7%-volt. Így a pénzügyi piacok beszakadása nem csökkentette kritikusan a fizetőképességet, a csoport beszámolója alapján.

Ebben a bizonytalan időszakban a Coface rendkívül szorosan együttműködik az ügyfeleivel, és számos megelőző lépés tesz a kockázati portfoliójával kapcsolatosan.

Töltse le ezt a sajtóközleményt : A Moody’s értékelte a hitelbiztosítási szektort (255,02 kB)
Tetejére