hun-HU
2014. 06. 24.
Coface hírek

Tőzsdén a Coface - Milliárd Eurós tőzsdei tranzakció

Mérföldkőhöz érkezett az 1946-ban alapított Coface francia hitelbiztosító: a cég 100 százalékos tulajdonosa, a szintén francia Natixis-csoport tőzsdei tranzakción keresztül értékesítette a tulajdonában álló részvények egy részét. A nyilvános ajánlattételi eljárás keretében a tulajdonos 79,9 millió darab részvényt kínált fel eladásra a francia tőzsdén: nemzetközi (intézményi) befektetők szerezték meg a felkínált részvények túlnyomó részét, de lakossági (kisbefektetői) értékesítés is része volt a tranzakciónak, amelynek árfolyama részvényenként 10,4 euró volt. A tőzsdei tranzakció alapján a Coface piaci értéke körülbelül 1,631 milliárd eurót tesz ki.

 

A teljes ügylet még nem zárult le, 2014. július 26-ig további 12 millió darab részvényt értékesíthet a Natixis-csoport, amelynek a tulajdonrésze ebben az esetben 41,35 százalékra csökkenhet a Coface-ban, a Coface-részvények közkézhányada pedig 58,65 százalékos lehet. Amennyiben a túljegyzésre allokált további 12 millió darabos részvénycsomag is gazdára talál, akkor a tranzakcióból származó bruttó bevétel közel 957 millió lesz.

 

630

Jean-Marc Pillu, a Coface-csoport vezérigazgatója a sikeres tranzakciót kommentálva kifejtette: „A befektetők örömmel vették a lehetőséget, mind Franciaországban, mind pedig a nemzetközi piacokon. Ez büszkeséggel tölt el minket, hiszen világszerte valamennyi dolgozónk szerepet játszott abban, hogy a Coface szilárd alapokon nyugszik, és kilátásai kedvezőek a jövedelmezőség tekintetében. A részvénytranzakció egy kedvező fejlemény a cég életében. A multinacionális részvényesi struktúránknak hála, tovább tudunk növekedni, és olyan hitelbiztosítási megoldásokat nyújtani világszerte, amelyek megfelelnek a fogyasztóink igényeinek.”

 

A Coface, Magyarországon is elérhető kintlévőség-biztosítás, követeléskezelés és céginformációs szolgáltatásai megoldást kínálnak a vállalatoknak ügyfeleik pénzügyi kötelezettségeinek elmulasztásából fakadó kockázatára, hazai piacon és export esetén egyaránt. 

Tetejére