hun-HU

Hírek és Publikációk

Hírek

El Niño, a globális mezőgazdaságot fenyegető veszély

2023. 07. 19.

Az El Niño időjárási jelenség, amely 2023 második felében várhatóan visszatér, felerősíti az éghajlatváltozás hatásait. A Coface előrejelzései középtávon jelentős bizonytalanságokat mutatnak egyes mezőgazdasági nyersanyagok (gabonafélék, cukor, pálmaolaj, citrusfélék) tekintetében, valamint komoly kockázatokat vetítenek előre a világ egyes régióinak élelmezésbiztonságára nézve. Olvassa el közleményünket!

Tovább olvas

Közlekedési szektor: a légiközlekedés fellendülése

2023. 07. 06.

Miközben a globális makrogazdasági kilátások továbbra is bizonytalanok, a közlekedési ágazatban történt a legtöbb felminősítés a Coface legfrissebb ország- és szektorkockázati elemzésében.
Olvassa el szakértőink elemzését.

Tovább olvas

Ázsia: a vállalatok kevesebb fizetési késedelmet tapasztalnak legfrissebb fizetési felmérésünk szerint

2023. 07. 03.

Az ázsiai vállalati fizetési felmérés betekintést nyújt az ázsiai és csendes-óceáni térség mintegy 2300 vállalatának fizetési magatartásának alakulásába. A régió vállalatai kevesebb fizetési késedelmet tapasztalnak és inkább optimisták az előttük álló számos akadály ellenére is

Tovább olvas

Nyomás alatt a mezőgazdasági alapanyagok

2023. 06. 26.

A magas termelési költségek, a kereskedelmi feszültségek és mint a bizonytalanságot növelő tényező, az időjárási kockázatok, az elkövetkező hónapokban továbbra is nyomást gyakorolnak a globális mezőgazdasági termelésre
Olvassa el kitekintésünket a mezőgazdasági szektorról!

Tovább olvas

Elveszett illúziók és nagy várakozások - Ország- és szektorkockázati elemzés - 2023.Q2

2023. 06. 07.

A 2023-as év ugyan nagy lelkesedéssel indult, de minden valószínűség szerint nem az az év lesz, amire a legtöbb elemző számított. Az év első fele megerősítette néhány meggyőződésünket. Olvassa gazdasági elemzőink előrejelzését.

Tovább olvas
Minden hír