hun-HU

Hírek és Publikációk

Hírek

Recesszió a stagfláció elkerülése érdekében?

2022. 06. 21.

Négy hónappal Ukrajna orosz lerohanása után levonhatók az első tanulságok.
Milyen országok és szektorok teljesítenek jól a jelenlegi környezetben is? És melyek szembesülnek komoly nehézségekkel?
Olvassa el előrejelzésünket második negyedéves elemzésünkben.

Tovább olvas

Az orosz-ukrán háború közép és hosszú távú hatásai a globális ágazati trendekre: lesznek-e ellenálló ágazatok?

2022. 05. 26.

A Coface által a világ hat régiójában közzétett szektorkockázati értékelésekben szereplő valamennyi ágazatra hatással lesznek az ukrajnai orosz invázió tovagyűrűző hatásai. Melyek lehetnek a legellenállóbb ágazatok? Olvassa el a teljes tanulmányt!

Tovább olvas

Coface: Kínai vállalati fizetési felmérés - Növekvő kockázatok az ellátási lánc megszakításai és a nyersanyagárak emelkedése miatt

2022. 05. 11.

A Coface 2022-es kínai vállalati fizetési felmérése1 azt mutatja, hogy 2021-ben kevesebb cég találkozott fizetési késedelemmel, de azok, amelyek mégis, hosszabb fizetési késedelemről számoltak be, mint az előző évben. Az átlagos fizetési késedelem a 2020-as 79 napról 2021-ben 86 napra emelkedett. A 13 ágazatból 9-ben a cégek a fizetési késedelmek növekedéséről számoltak be, élükön az agrár-élelmiszeriparral, ahol a legnagyobb, 43 napos növekedést regisztrálták, amelyet a fa, a szállítás és a textilipar követett.

Tovább olvas

Ukrajnai háború: Sok (nagy) vesztes, kevés (igazi) nyertes

2022. 05. 10.

Több mint két hónappal az ukrajnai orosz invázió február 24-i kezdete után, és a tárgyalások több fordulója ellenére a háború gyors megoldásának kilátásai egyre valószínűtlenebbnek tűnnek. Az Oroszországgal szembeni szankciók egyre csak halmozódnak, így a háború előtti helyzethez való visszatérés illuzórikusnak tűnik, még a konfliktus mielőbbi befejezése esetén is.

Tovább olvas

Emelkedik a közép- és kelet-európai régióban működő cégek fizetésképtelensége

2022. 05. 05.

Az elmúlt két évben a különböző gazdasági feltételek, támogatási intézkedések és jogi változások befolyásolták a fizetésképtelenségi trendeket a közép- és kelet-európai régióban.

Tovább olvas
Minden hír