hun-HU

Hírek és Publikációk

Hírek

Növekvő finanszírozási igények és dráguló lehetőségek állítják kihívás elé a vállalati szektort

2022. 07. 19.

Gyorselemzésünkben röviden összefoglaltuk hazákban és a többi V4 országban jelenleg megfigyelhető gazdasági hatásokat és megvizsgáltuk, hogy vajon milyen lehetősége van a vállalkozásoknak arra, hogy egy ennyire kiszámíthatatlan piaci környezetben is talpon tudjanak maradni.

Tovább olvas

Az ázsiai vállalatok a rövidebb fizetési határidők ellenére is növekvő hitelkockázattal szembesülnek

2022. 06. 29.

A Coface 2022-es ázsiai vállalati fizetési felmérése, amelyet 2021 novembere és 2022 februárja között végeztek, betekintést nyújt az ázsiai-csendes-óceáni térség mintegy 2 800 vállalatának fizetési magatartásának és hitelkezelési gyakorlatának alakulásába egy újabb koronavírussal sújtott évben. A válaszadók kilenc piacról (Ausztrália, Kína, Hongkong SAR, India, Japán, Malajzia, Kína, Hongkong, India, Malajzia, Szingapúr, Thaiföld és Tajvan) és 13, az ázsiai-csendes-óceáni térségben található ágazatból érkeztek.

Tovább olvas

Recesszió a stagfláció elkerülése érdekében?

2022. 06. 21.

Négy hónappal Ukrajna orosz lerohanása után levonhatók az első tanulságok.
Milyen országok és szektorok teljesítenek jól a jelenlegi környezetben is? És melyek szembesülnek komoly nehézségekkel?
Olvassa el előrejelzésünket második negyedéves elemzésünkben.

Tovább olvas

Az orosz-ukrán háború közép és hosszú távú hatásai a globális ágazati trendekre: lesznek-e ellenálló ágazatok?

2022. 05. 26.

A Coface által a világ hat régiójában közzétett szektorkockázati értékelésekben szereplő valamennyi ágazatra hatással lesznek az ukrajnai orosz invázió tovagyűrűző hatásai. Melyek lehetnek a legellenállóbb ágazatok? Olvassa el a teljes tanulmányt!

Tovább olvas

Coface: Kínai vállalati fizetési felmérés - Növekvő kockázatok az ellátási lánc megszakításai és a nyersanyagárak emelkedése miatt

2022. 05. 11.

A Coface 2022-es kínai vállalati fizetési felmérése1 azt mutatja, hogy 2021-ben kevesebb cég találkozott fizetési késedelemmel, de azok, amelyek mégis, hosszabb fizetési késedelemről számoltak be, mint az előző évben. Az átlagos fizetési késedelem a 2020-as 79 napról 2021-ben 86 napra emelkedett. A 13 ágazatból 9-ben a cégek a fizetési késedelmek növekedéséről számoltak be, élükön az agrár-élelmiszeriparral, ahol a legnagyobb, 43 napos növekedést regisztrálták, amelyet a fa, a szállítás és a textilipar követett.

Tovább olvas
Minden hír