Szolgáltatásaink

Coface Reserve 9

Az IFRS 9 követelményeinek megfelelésében támogató eszköz.

 
2018 januárjától a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standard (IFRS) szerinti beszámolóknak módosítaniuk kell a vevőkövetelések értékvesztési folyamatát az új IFRS 9 szabályzatnak megfelelően.
 
Ez az új számviteli standard a pontosabb és megbízhatóbb számviteli módszerek és a jobb kockázatmegelőzés szükségességéből adódik. Mint ilyen, a vállalatoknak előrejelző értékvesztés modellre kell áttérniük, az összes vevőkövetelés esetén az elvárt veszteségről az elvárt hitelezési veszteség (ECL) számítással való átállással. Ez az új számviteli standard jelentős kihívást jelent, amely módosítja az adósságcsökkenések számításának módját.
A megfelelés időt, erőforrásokat, ismereteket és szakértelmet igényel.
A Coface egy olyan egyszerű megoldást kínál, amely a hitelbiztosítási tevékenységünkre használt adatokra alapozva megbízható módszereket alkalmaz.
Ez a megoldás lehetővé teszi a veszteség kockázatának azonosítását, mérését és előrejelzését a vevőköveteléseknél, és értékeli a várt hitelezési veszteségek mértékét és a becsült értékvesztést. Tekintettel arra, hogy a szolgáltatásunk alapját képező módszertan egyértelműen dokumentálva van, megkönnyíti az Ön jóváhagyási lépéseit pénzügyi könyvvizsgálóival és megbízott könyvelőivel.
 

HOGY MI TESZI megoldásunkat szilárddá és az IFRS9 céljaival azonosíthatóvá?

 
A várható hitelezési veszteségek mértéke az alábbi két mutatóból tevődik össze:
 • Probability of Default (PD)- nemteljesítési valószínűség
 • Loss Given Default (LGD) -nemteljesítéskori veszteségráta
Az előbbi két mutató alapján, a Coface közgazdászai előrejelző elemzéseken keresztül elemzik a hitelkockázati információkat, nevezetesen a fizetési előzményeket, a hitelképességet és a helyreállítási valószínőséggel kapcsolatos statisztikákat, és a tendenciák jelentős eltolódását várják. A megoldásunk erősségét kiterjedt adatbázisunk mérete és konzisztenciája erősíti, beleértve a vállalatok számát, adósságbehajtási eseteket, országokat és ágazatokat. Eszközünk, abban is támogatni fogja, hogy az egyes vásárlók fizetési tapasztalatát az ECL mennyiségi változatán keresztül gyűjtse össze.

HOGYAN JUTHAT ELŐNYHÖZ A COFACE VÁRHATÓ HITELVESZTESÉG ÉRTÉKELÉSE ÁLTAL?

 
Küldje el nekünk kintlévőségeinek mérlegét vásárlókra lebontva egy dedikált sablon segítségével, és hagyja ránk a többit.
 
 • Részletes kimutatást adunk követeléseiről vevőit és szerződéseit figyelembe véve. Így megkapja az várható hitelezési veszteség értékelését minden egyes vevőikövetelésnél.
 • Mivel minden üzleti tevékenység egyedi, megközelítésünk lehetővé teszi, hogy elvégezze a szükséges kiigazításokat, amelyek elengedhetetlenek  a pénzügyi kimutatáshoz.
 
 
 
 

Összefoglalva

 • Kulcsrakész megoldásunknak köszönhetően csökkentheti a saját modell kiépítéséhez felhasznált energiát:

   Bízza szakértőinkre a nehéz munkát.

 • Korlátozza az értékvesztések volatilitását:
  Átfogó és historikus statisztikai mintánkat használva modellünk stabilitását növelhetjük.

 • Könyvizsgálója biztonságban és magabiztosan érezheti magát hiszen:
  Modellünk precizitásának és átláthatóságának köszönhetően az auditálás is átláthatóbbá válik. 

Tetejére