hun-HU
2020. 03. 31.
Coface hírek

A Fitch negatív kilátásúra változtatta a Coface besorolását

A Fitch negatív kilátásúra változtatta a Coface besorolását

A Fitch hitelminősítő 2020. március 31-én változatlanul hagyta, de negatív kilátásúra változtatta a Coface besorolását. Ebbe beletartozik a Coface biztosító pénzügyi erősségi (Insurer Financial Strength – IFS) besorolása is.

 

 

 

 

A hitelminősítő ügynökség előrejelzése szerint a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai negatívan befolyásolják majd a kereskedelmi hitelbiztosító iparágat, és a Fitch mérése alapján egyre valószínűbb, hogy a Coface jövedelmezősége nem marad kompatibilis a jelenlegi besorolással.

Ugyanakkor, a hitelminősítő ügynökség elismeri, hogy a Coface rendkívül stabil fizetőképességgel bír, és olyan árazási valamint kockázatelemzési képességgel rendelkezik, ami a kártérítési igényeket illetően tompítani fogja a válság hatását. Azt is megjegyzik, hogy a korábbi válságok idején a hitelbiztosítási iparág megmutatta, milyen ellenálló, és a jövedelmezősége gyorsan elérte a korábbi szintet.

Csak emlékeztetőül: 2019 végén a Coface fizetőképességi mutatója 190%-volt, az előírt 155% -175%-nál magasabb. Ezenkívül, még a válság nagyon korai szakaszában a Coface jelentősen csökkentette a befektetési portfóliója kockázatát: a portfólió most 22%-ban likvid, míg 2019 végén ez az érték körülbelül 7%-volt. Így a pénzügyi piacok beszakadása nem csökkentette kritikusan a fizetőképességet, a csoport beszámolója alapján.

Ebben a bizonytalan időszakban a Coface rendkívül szorosan együttműködik az ügyfeleivel, és számos megelőző lépés tesz a kockázati portfoliójával kapcsolatosan.

Töltse le ezt a sajtóközleményt : A Fitch negatív kilátásúra változtatta a Coface besorolását (254,72 kB)
Tetejére