hun-HU
2015. 04. 28.
Coface hírek, Ország kockázati és gazdasági elemzések

II. ORSZÁGKOCKÁZATI KONFERENCIA: “RÉGIÓS KIHÍVÁSOK A MAGYAR CÉGVEZETŐK SZEMÉVEL”

II. ORSZÁGKOCKÁZATI KONFERENCIA: “RÉGIÓS KIHÍVÁSOK A MAGYAR CÉGVEZETŐK SZEMÉVEL”

 

crc_coface_web-35

A konferenciát őexcellenciája Roland Galharague, Franciaország budapesti nagykövete nyitotta meg, majd ezt követően a hallgatóságot Katarzyna Kompowska, a Coface közép-európai régiójának első számú vezetője köszöntötte.

 

Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt prezentáció Grzegorz Sielewicz, a Coface régiós elemzőjének nevéhez fűződött, „World Risk Panorama” címmel, melyet Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzőjének régiós kockázati kitekintése követett. Balatoni András, az ING Banktól az árfolyam-és kamatkockázatokat ismertette, Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. vezérigazgatója pedig az export sikerek „titkos receptjébe” avatta be a hallgatóságot.

 

A konferencia rávilágított a belföldi és nemzetközi kereskedelemmel kapcsolatos szakértelmére egyaránt. A résztvevők nemcsak a regionális B2B kereskedelem trendjeiről, kockázatcsökkentő instrumentumokról, felfutó export piacok jellemzőiről hallhattak előadásokat, hanem cégvezetők is megosztották velük kerekasztal beszélgetéseken keresztül saját tapasztalataikat.

 

crc_coface_web-123

A rendezvény két fő szakmai támogatója az FHB Bank és a Budapest Bank voltak, előbbit Takács Zoltán, a Vállalati Igazgatóság ügyvezetője, utóbbit Toldi Balázs, a Budapest Lízing Zrt. vezérigazgatója képviselte előadóként.

 

A rendezvény fő üzenete, hogy a pénzügyi garanciákra és a kamatkockázatokra fordított figyelem szükséges és fontos, de nem feltétlenül elegendő a külpiacokon való növekedéshez – a vevők megfelelő minőségű előzetes minősítése, a számlakövetelések biztosítása szintén kulcsfontosságúak a fejlődéshez és a kiszámítható növekedéshez.

Tetejére