hun-HU
2017. 09. 28.
Coface publikációk

Felminősítették Magyarországot!

Felminősítették Magyarországot!

Felminősítette Magyarországot a világ egyik legnagyobb hitelbiztosítójaként ismert Coface. A lépés nyomán a magyar gazdaság A3-as kategóriába került, ami egy fokozattal jobb, mint az eddigi A4-es osztályzat - közölte a Coface, amely a magyar gazdaság teljesítményének részletes felülvizsgálata után döntött a felminősítésről. Az A3-as besorolás azt jelenti, hogy a Coface elfogadhatónak tartja az üzleti szférában lévő kockázatokat, az A4-es osztályzat ennél valamivel gyengébb, ésszerű kockázatot jelentett.

 

A növekedés a kulcs

A Coface hitelbiztosító szakértői  a magyar gazdaság várható további élénkülésével magyarázták Magyarország felminősítését.. A Coface előrejelzése szerint a magyar GDP a tavalyi 2 százalékos növekedés után az idén 3,6 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal gyarapodhat. Az indoklásban szerepel továbbá, hogy a háztartások fogyasztása, a beruházások növekedése, az uniós forrásokon alapuló fejlesztések, a kedvezőbb hitelfeltételek is segítik a növekedést és az üzleti kockázatok mérséklődését.

 

Póka Valentin, a Coface országigazgatója a felminősítést kommentálva elmondta: a felminősítésben fontos szerepet játszott a a gazdaság bővülésén és a munkaerő-piaci, ezen belül a foglalkoztatási mutatók javulásán túl többek között a kedvező üzleti környezet, a legalacsonyabb társasági adókulcs az EU-ban a pénzügyi szektor folyamatos fejlődése a banki adók fokozatos csökkentésével és a nem teljesítő hitelek állományának stabilizálásával.

Töltse le ezt a közleményt : Felminősítették Magyarországot! (275,00 kB)
Tetejére